Pregršt događanja povodom Vele Gospe @ Mošćenička Draga

regata_vesla_sm…osim u pjesmi, posjetitelji su na draškoj rivi imali priliku uživati i u likovnom izričaju…
…večeras, u hotelu Marina, održati će se koncert opernih arija…

Mošćenička Draga – Regata tradicijskih barki na vesla, sedma smotra klapa, izložba slikarice Ljiljane Barković u ”Eko muzeju pomorstva i ribarstva”, ponuda ića i pića te mnoštvo pozitivnih vibracija koji su im priredili domaćini, privukli su mnogobrojnu publiku na drašku rivu.
Nakon što su u draškom akvatoriju snage odmjerili natjecatelji u tradicionalnim drvenim barkama, brojna publika mogla je pratiti nastup pet klapa. Osim muške klape Kamik iz Kostrene, čiji je član Vlado Peršić prije šest godina i pokrenuo ovu manifestaciju, na draškoj rivi nastupili su još i klape Drenova, Kumpanija iz Pazinskih Novaka, ženska klapa Rožice iz Šapjana, te muška klapa Zvonejski kanturi.
kanturi_zvonejski
Osim u pjesmi posjetitelji su na draškoj rivi imali priliku pogledati i kupiti izložene radove kostrenske slikarske udruge Veli Pinel te udruge keramičara Vali, također iz Kostrene, a u ”Eko muzeju pomorstva i ribarstva” u osnivanju postavljena je izložba ”Metaforičke varijacije” slikarice Ljiljane Barković koja će se moći pogledati sve do kraja kolovoza svakoga dana od 19 do 22 sata.
Uz dvosatni koncert klapskih pjevača, mnogobrojni domaći i strani posjetitelji mogli su pratiti i nastup mladog harmonikaša Igora Knapića iz Martine pored Brseča, župnog dječjeg zbora Sveti Andrija, Tria Porto te Lady lune, a poznati napjevi popularnih ponoćnih serenada draškom su rivom odjekivali do kasno u noć.
Na samu Velu Gospu, 15. kolovoza, u 20 i 30 sati održat će se operni koncert u hotelu Marina. Nastupit će tenor Savo Pugel i sopranistica Christine Pugel-Groeneveld, uz klavirsku pratnju Ane Dražul.
Ivan Mellor / Novi list / Liburnija.net

error: Content is protected !!