Pregršt događanja u Lovranu – Večeras start 100 milja Istre, sutra podjela rožica, vela fritaja i otvorenje izložbe

Po završetku podjele rožica iznajmljivačima, na Trgu slobode održat će se Fešta od šparuga sa zabavnim programom od 12 sati i velom fritajom u 14 sati, za čiju pripremu je zadužen popularni kuharski duo Doris Vlah i Luka Dančulović.

Lovran – Pregršt događanja očekuje stanovnike i posjetitelje Lovrana ovog vikenda. Koloplet različitih manifestacija otvorit će večerašnji start utrke 100 milja Istre.

Utrka na 110 km počinje u 22 sata u Lovranu, a ista prolazi najljepšim prirodnim i povijesnim znamenitostima Istre, od Labina i Lovrana preko grebena Učke i Ćićarije kroz mnoge srednjovjekovne gradiće istarske unutrašnjosti poput Huma i Motovuna, pa sve do cilja u Umagu. U ovoj tehnički i psihološki iznimno zahtjevnoj utrci, kako ju opisuju mnogi internacionalni trail trkači, moguće je natjecati se u jednoj od 4 izabrane discipline: 100 milja, 110 km, 67 km i 41 km. Od starta do cilja trail trkače prati, sada već globalno prepoznatljiv, dobar duh više od 450 volontera iz Hrvatske i zemalja gotovo cijele Europe.

Dan kasnije, u subotu 13. travnja od 10 sati do 12 sati ispred ureda Turističke zajednice, održat će se podjela rožica iznajmljivačima s područja općine Lovran. Po završetku podjele na Trgu slobode održat će se Fešta od šparuga sa zabavnim programom od 12 sati i velom fritajom u 14 sati, za čiju pripremu je zadužen popularni kuharski duo Doris Vlah i Luka Dančulović. U zabavnom djelu programa nastupaju Trio Cukar i caffe i Dj Vedran dok će u večernjim satima u Galeriji Laurus biti otvorenje izložbe umjetnika Rudija Benetika iz pobratimskog grada Bleiburga.

Benetik je rođen 1960. u Podjuni/Jaunstein u Koruškoj (Austrija), gdje također živi i radi. Diplomirao je 1985. na Akademiji za likovnu umjetnost i oblikovanje u Ljubljani kod profesora Andreja Jemeca, Janeza Bernika i Bogdana Borčića. Njegova se djela mogu vidjeti u zbirkama europskih muzeja i galerija, a izlagao je u Austriji, Belgiji, Danskoj, Francuskoj, Hrvatskoj, Indiji, Italiji, Južnoj Koreji, Luksemburgu, Mađarskoj, Njemačkoj, Poljskoj, Slovačkoj, Sloveniji, Španjolskoj i USA. U prigodnom programu nastupit će Muški pjevački zbor Foltej Hartman iz Bleiburga i KUD “Lovor” iz Lovrana.

error: Content is protected !!