Prelučka legenda – Kartodrom ‘Bura’ očekuje polaznike novog cirkusa

Arhiva

Arhiva

Upisi i prijavljivanje za 12. ciklus šeste generacije traju do 11. travnja, a prvi sat teorije predviđen je 12. travnja uoči otvorenja međunarodne druge Izložbe sportskih automobila, kartinga i motocikala „RI sport oktan fest BK-nova 2016.“ na Vežici.

Rijeka – Pod imenom ”Prelučka legenda“ započela je prije pet godina karting škola čiji su organizatori tada bili Autoklub ”RI autosport“ i Karting klub ”Rijeka“. Sve je počelo na tada novoj i prostorima Primorsko-goranske županije prvoj stazi Karting centra Rijeka-Preluk gdje se škola odvijala tijekom četiri godine kroz devet ciklusa. Izgradnjom nove staze prošle se godine sve preselilo na lokaciju u Šmriku na Kartodrom ”Bura“ čiju opstojnost objedinjuje Karting klub ”Rijeka“. Staza od 800 metara, širine sedam s niz zavoja smještena je na prostoru iznad Jadranske magistrale između Šmrike i Križišća i s vremenom, korak po korak, postaje pravo oktansko utočište.

karting_skola_prelucka_legnda_smrika_2016

Polaznici Karting škole ”Prelučka legenda“ mogu biti svi dječaci i djevojčice uzrasta 5 do 16 godina, a vrijedno i višegodišnje iskustvo na njih prenosi voditelj škole prof.Vanja Vešligaj, svojedobno 90-tih trofejni hrvatski i međunarodni kartingaš, kasnije i uspješan automobilist. Škole je tijekom pet proteklih godine među 135 polaznika iznjedrila 20-tak mladih vozača koji su već nekoliko godina okosnica državnog prvenstva u kartingu djelujući u nekolicini klubova Kvarnera i Istre, ali i drugih širom Hrvatske. Među njima već ima priznatih državnih prvaka i viceprvaka, a ove se sezone učinio i novi iskorak pojedinaca, inozemni nastupi sve do svjetskog kupa.

Mnogi su mogli prvi puta voziti karting, upoznati se sa čarima zanimljive tehničke discipline namijenjene najmlađem uzrastu. Interes je znakovit pa se sredinom travnja na prvom okupljanju očekuje nova skupina budućih kartingaša među kojima će zasigurno opet zasjati neko novo ime oktanskog sporta.

Upisi i prijavljivanje za 12. ciklus šeste generacije traju do 11. travnja, a prvi sat teorije predviđen je 12. travnja uoči otvorenja međunarodne druge Izložbe sportskih automobila, kartinga i motocikala „RI sport oktan fest BK-nova 2016.“ na Vežici.

Plan je da se ove godine na stazi Kartodroma „Bura“ održi nekoliko ciklusa, a više informacija može se dobiti na adresama klubova: Autoklub RI autosport (e-mail:ri-autosport@vip.hr i 091 1521303) ili Karting klub Rijeka ( e-mail: kartingklubrijeka@gmail.com i tel. 098 327821.

Miroslav Krpan / PodUčkun.net

error: Content is protected !!