Prenc: Glas za mene, glas je za promjene @ Matulji

Liburnija.net: Nikola Ivaniš, Mauro Staraj, Mladen Prenc i Robert Matulja

Liburnija.net: Nikola Ivaniš, Mauro Staraj, Mladen Prenc i Robert Matulja

Na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji PGS-a, kandidati stranke zahvalili su se građanima Matulja na podršci te poručili kako očekuju pobjedu u drugom krugu jer ”Matuljci žele promjene”.

Matulji – PGS je jučer održao tiskovnu konferenciju kako bi zahvalio biračima na podršci u prvome krugu, ali i kako bi najavio pobjedu njihova kandidata za načelnika Mladena Prenca u dvoboju s aktualnim načelnikom Mariom Ćikovićem u drugom krugu lokalnih izbora.

– Želio bih se zahvaliti biračima koji su mi dali glas i omogućili da uđem u drugi krug, ali i koji su glasali za listu PGS-a za Vijeće. Prema glasovima birača, mi smo i dalje najjača stranka u Matuljima, iako ćemo imati jednaki broj vijećnika kao i HDZ te lista koju predvodi Željko Grbac. Nadamo se i vjerujemo da će ovo za nas biti pobjedonosni krug. Siguran sam da stanovnici Općine Matulji žele promjene jer su svjesni da je ova vlast loše radila, oštetila ih za 32 milijuna kuna izgubljena u Credo banci, za prostor Gajanića koji nisu kupili, ali i za razvoj mjesta u zaleđu koje je doslovno ostalo – zaleđe, kazao je Prenc.

ivaniis_staraj_prenc_pgs

Podsjećamo, nakon završenih izbora u nedjelju, 19. svibnja, u drugi krug su prošli Ćiković koji je osvojio 40 posto glasova, te Prenc koji je osvojio 23 posto, a izvan njega ostali su nezavisni Željko Grbac s 20 posto podrške te HDZ-ova kandidatkinja Ingrid Mrđen kojoj je glas dalo 15 posto birača. Takav rasplet, Prenc tumači željom većine birača za promjenom, a s njime se slaže i kandidat za zamjenika Mauro Staraj koji je pozvao sve birače koji žele promjenu da daju glas kandidatima PGS-a.

– Nije stvar samo da se nije ulagalo u zaleđe, jer nam i sam centar Matulja propada. Kako je propala Credo banka, tako je propao i čitav niz poslovnih prostora uz glavnu cestu – pogledajte zatvorena vrata s obje strane, poručio je Staraj.

Na tiskovnoj konferenciji govorio je i politički tajnik PGS-a Nikola Ivaniš.

– U odnosu na lokalne izbore 2009. godine, osvojili smo više glasova stanovnika Liburnije, te dodatno ojačali svoju prisutnost. Osvojili smo šest vijećničkih mjesta, a očekujemo da ćemo zadržati mjesto predsjednika Vijeća u Mošćeničkoj Dragi, te da će u Lovranu drugi krug donijeti pobjedu našoj listi, da će Lovran biti prvo mjesto u Hrvatskoj u kojemu će načelnik moći reći da stiže iz stranke koja se zove Akcija mladih. Također, naš kandidat Mladen Prenc postat će novi načelnik Matulja, čime ćemo potvrditi svoju poziciju na Liburniji, kazao je Ivaniš.

Davor Žic / Liburnija.net

error: Content is protected !!