Prenc o napuštanju sjednice: Postupak vijećnika je neopradan, pokazali su svoju kulturu @ Matulji

Mladen Prenc i Franjo Butorac

Mladen Prenc i Franjo Butorac

Prenc je kazao kako je postupak oporbenih vijećnika bio nepotreban, jer je postopio u skladu s pravilima kada je odbio uvrštenje točke o Miklaviji, ali i zbog toga što će se o toj temi raspravljati, samo mjesec dana kasnije.

Matulji – Neopravdanim postupkom proglasio je predsjednik matuljskog Općinskog vijeća Mladen Prenc (PGS) nedavno napuštanje sjednice od strane četvorice njegovih kolega – nezavisnih vijećnika Igora Baraka i Željka Grbca, vijećnika HNS-a Miodraga Šarca te vijećnika Akcije mladih Bojana Šustara.

– Time su samo pokazali svoju kulturu, a ta kultura pokazana je i tijekom prošlog saziva Vijeća, prije prijevremenih izbora,kada je vladala galama, upadalo se u riječ, na sjednice dolazilo sa šljemovima i pivom, a sjednice su trajale do dugo u noć, kazao je Prenc na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji, dodavši kako je i postupak oporbenih vijećnika bio nepotreban, jer je postopio u skladu s pravilima kada je odbio uvrštenje točke o Miklaviji, ali i zbog toga što će se o toj temi raspravljati, samo mjesec dana kasnije.

Istaknuo je kako je materijal koji je zaprimio od vijećnika Grbca bio nepotpun i nije mogao biti temelj za raspravu.

– Neprimjereno bi bilo imati takav materijal na Vijeću, koji je k tome i jednostran jer se bazira na strani tvrtke Sparta Matrix. Moramo ovoj temi prići cjelovito, uključiti sve interesne strane i skupiiti sav materijal kako bi se moglo kvalitetno odlučivati, kazao je Prenc, naglasivši kako će se to dogoditi na sjednici u siječnju.

Franjo Buturac, Prencov stranački kolega, dodao je kako je nerazumljivo da se na projektu kojeg su strateškim proglasile i lokalna samouprava, i Županija, i Republika Hrvatska, ništa praktički nije napravilo.

– Dogovorili smo se da probamo istražiti što se događa, zašto projekt stoji, i je li taj projekt i danas jednako strateški i važan, odnosno može li imati iste osnove za ulaganje, kao što je bio prije 15 godina, kazao je Butorac.

Prenc se osvrnuo i na rezultate koje je koalicije PGS-a i IDS-a postigla u Matuljima u periodu nakon izbora, kazavši da je ona donijela stabilnost vlasti i proračuna.

– Usprkos svim najavama i planovima, utjecali smo na to da se nije dogodilo povećanje cijene vode, nije bilo povećanja komunalne naknade, niti povećanja cijene dječjeg vrtića. Također, napravile su se ceste tamo gdje su bile potrebne, što je riješilo dugogodišnje probleme naših mještana, a krenulo se i u obnovu sakralnih objekata. Sredstva za obnovu krova crkve u Rupi su osigurana, i čeka se projekt od Nadbiskupije, a do kraja mandata počet će i sanacija crkve Krista Kralja u Matuljima. Do kraja mandata imat ćemo i projekt za uređenje Lisine, kao i rješenje za problem nogostupa u centru Matulja, kazao je Prenc.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!