VIDEO, FOTO: Preporučeno otkazivanje poslijepodnevne nastave @ Rijeka, Opatija, Matulji

PodUčkun.net: Drvo na podu, kombi hitne pomoći u dvorištu @ Opatija

PodUčkun.net: Drvo na podu, kombi hitne pomoći u dvorištu @ Opatija

Dio škola i ”samoinicijativno” je učenike već poslao kućama, jer im je bura ”pomela krovove”, jer su ostali bez struje ili jer su se dogodile neke druge situacije zbog kojih se nastava nije mogla održavati.

Opatija, Rijeka, Matulji – Poslijepodnevna nastava u većini riječkih i liburnijskih srednjih i osnovnih škola neće biti održana, budući da je Primorsko-goranska županija izdala preporuku da se nastava u ”drugoj smjeni” odgodi.

Stara škola @ Volosko

Stara škola @ Volosko

Dio škola i ”samoinicijativno” je učenike već poslao kućama, jer im je bura ”pomela krovove”, jer su ostali bez struje ili jer su se dogodile neke druge situacije zbog kojih se nastava nije mogla održavati. Tako je, primjerice, opatijska osnovna škola Rikard Katalinić Jeretov učelnike poslala kućama nakon što je stablo ozlijedilo tri učenice, ali i nakon što se doznalo da su ceste do gornjih krajeva teško prohodne te da će se prekinuti prijevoz City busom.

Osnovna škola dr. Andrija Mohorovičić iz Matulja također neće održati poslijepodnevnu nastavu, kao niti osnovne škole u Kastvu i Viškovu, Ugostiteljska škola Opatija te niz srednjoškolskih i osnovnoškolskih ustanova u Rijeci.

Za kraj dodajmo da je do sada bilo oko 60 intervencija, a sve interventne službe (vatrogasci, ekipe Parkova i Komunalca) na terenu su i radit će i dalje na otklanjanju problema; gradonačelnik Dujmić sazvat će i sastanak Stožer za zaštite i spašavanja kako bi se pratila situacija i kontroliralo stanje. Šteta će se sumirati kad nevrijeme prođe.

Orkanska bura u Opatiji (Foto: David K. / Foto Luigi)
[nggallery id=1103]

Orkanska bura u Opatiji (snimili čitatelji)
[nggallery id=1102]

Ivan Mellor / PodUčkun.net

error: Content is protected !!