ERSTE AD

Prezentacija novih tehnologija gradskih kablovskih mreža

wire…unatrag nekoliko godina Grad Opatija, u suradnji s 3t.cableom, postupno širi Opatijski optički prsten…
Opatija – Prezentacija novih tehnologija i pravilnika iz domene gradskih kablovskih mreža, namijenjena profesionalnoj javnosti, održana je danas u opatijskoj Vili Antonio.
Osim tema posvećenih regulaciji tehničkih uvjeta za kablovsku kanalizaciju i zona elektroničke komunikacijske infrastrukture, te prezentacije pripadajuće opreme, na skupu su predstavljena i iskustva u izgradnji mreže Grada Opatije (tzv. MAN mreža – Metropolitan Area Network).
Prezentaciju su organizirali Grad Opatija i Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM) te tvrtke 3t.cable iz Opatije i Hidroex iz Zaprešića.
– Za razliku od okupljanja različitih branši u Opatiji, na kojima predstavnik Grada tek kurtoazno pozdravlja sudionike, ovo je priča u kojoj i sam Grad aktivno sudjeluje. Unatrag nekoliko godina Grad Opatija, u suradnji s 3t.cableom, postupno širi Opatijski optički prsten, kao segment šireg projekta e-Opatije. Na tom poslu će nam se pridružiti i CERNet, s kojim smo sklopili ugovor o zajedničkom širenju mreže. Prema van, zasad najuočljiviji rezultat širenja Prstena čine zone besplatnoga bežičnog interneta. Međutim, još je važnije što kontinuirano stvaramo infrastrukturu za niz servisa koji će ubuduće moći biti pruženi građanima, turistima i gospodarstvu, istaknuo je pozdravljajući organizatore i posjetitelje prezentacije pročelnik Službe za upravni razvitak Grada Opatije dr. Alen Rajko.
U ime Grada Opatije u radu skupa sudjelovali su i stručni suradnik – projektant informacijskog sustava Slobodan Juračić te volonter-vježbenik na poslovima informatike i komunikacija Franko Ćirović.
Ivan Mellor / Liburnija.net
___________________________________________________________________________________________
Portal Liburnija.net; Vaše novosti iz Liburnije – Opatija, Kastav, Matulji, Lovran i Mošćenička Draga

error: Content is protected !!