ERSTE AD

Prezentacija obrtničkih zanimanja: ‘Obrt – put do uspjeha’ @ Permani

Zamišljeno je da se i ove godine održe obrtničke radionice po različitim strukama u suradnji sa obrtničkim školama kako bi se učenicima osmih razreda osnovnih škola što zornije prikazala obrtnička zanimanja.

Matulji – Na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji, održanoj u uredu načelnika Općine Matulji, Maria Ćikovića, navaljena prezentacija i promocija obrtničkih zanimanja pod nazivom “Obrt – put do uspjeha”.

Prezentacija i promocija obrtničkih zanimanja “Permani 2012” održava se već peti puta zaredom, sa tendencijom da pređe u tradiciju održavanja svake godine u svibnju mjesecu – pred kraj školske godine, kada se učenici osmih razreda osnovnih škola i opredjeljuju za svoje daljnje školovanje.

– Termin održavanja je u četvrtak, 10. svibnja. Zamišljeno je da se i ove godine održe obrtničke radionice po različitim strukama u suradnji sa obrtničkim školama kako bi se učenicima osmih razreda osnovnih škola što zornije prikazala obrtnička zanimanja. Objedinjavanje praktičnog prikaza pojedinog zanata i prezentacije obrtničkih škola pokazalo se i do sada kao vrlo učinkovito rješenje i za učenike osmih razreda osnovnih škola vrlo interesantno. Za organizirani posjet učenika Permanima biti će osigurana prijevozna sredstva – autobusi kao i prethodnih godina. Na info – punktu biti će osigurano dovoljno promidžbenog materijala vezano za obrtnička zanimanja koji će biti dostupni svim posjetiocima manifestacije, a učenicima vjerujemo olakšati odabir zanimanja po završetku osnovne škole, poručili su organizatori iz Udruženja obrtnika Opatija, Matulji, Lovran i Mošćenička Draga.

Tijekom trajanja manifestacije biti će putem video platna prikazivani programi obrtničkih škola i prikazi funkcioniranja obrtničkih radionica. Po završetku manifestacije planira se tiskati Katalog koji će poslužiti kao poveznica svih sudionika nakon manifestacije a naročito učenicima radi lakšeg ostvarivanja kontakata. Kvalitetnom animacijom i poticajnim stipendijama za deficitarna obrtnička zanimanja, stvoriti će se pretpostavke da se što veći broj učenika opredijeli upravo za obrtnička zanimanja.

– Primorsko – goranska županija i lokalne jedinice s područja Liburnije putem potpore u realizaciji projekta ”Permani“, povoljnih kreditnih linija za obrtnike i stipendiranje učenika za deficitarna obrtnička zanimanja, daju svoj značajan doprinos prosperitetu obrtništva u cjelini. Vjerujemo da će se i putem projekta “Permani” – prezentacije i promocije obrtničkih zanimanja, osigurati dodatni broj učenika za obrtničke škole a onda i dovoljan broj budućih zanatlija koji će sačuvati obrtnička zanimanja od daljnjeg osipanja. Radno vrijeme za sve posjetitelje biti će od 1000 – 1800 sati a čin svečanog obilježavanja otvorenja predviđen je za 12:00 sati kojom prigodom će se spremati jota sa brgujskim kapuzom u velikoj padeli za 300 osoba. Vidimo se u Permanima, poručili su organizatori.

Nikola Cvjetović / Liburnija.net
Foto: David Kurti

error: Content is protected !!