Pridružite se bojkotu benzinskih postaja @ Hrvatska


Putem Facebooka i elektronske pošte širi se ideja o bojkotiranju benzinskih postaja na puna 24 sata, kao oblik prosvjeda korisnika zbog enormno visokih cijena goriva. Liburnija.net priključuje se ovoj akciji te poziva sve svoje čitatelje da ju podrže…
Opatija, Matulji, Lovran, Kastav, Mošćenička Draga – Jedan dan suzdržite se od kupnje goriva, s ciljem prisiljavanja naftnih kompanija da razmisle o korisnicima prije nego što sljedećeg puta povise cijene svojih derivata. Za detalje konzultirajte pismo koje ”kruži” bespućima interneta putem elektronske pošte i Facebook stranica, a koje donosimo u nastavku teksta.
Nakon novih poskupljenja (23.01.2012.) naftnih i benzinskih derivata od strane INA-e U RH, došlo je vrijeme da hrvatski građani pruže otpor toj i ostalim naftnnim kompanijama u kojojima caruje korupcija, a cijene su neopravdano visoke zahvaljujući monopolu i Ivi Sanaderu koji je dobio najmanje 10 milijuna eura mita da bi mađarski MOL preuzeo INU koja trenutno ima većinu tržišta u RH.
Kada rastu cijene derivata kažu da je to vezano uz tečaj dolara i mediteransko tržište. No kada je tečaj dolara povoljniji i kada cijene barela sirove nafte padaju oni ili ne mjenjanju cijene ili je to pojeftinjenje od par lipa, a kada dižu cijene onda dignu maksimalno koliko se može (3%).
Prije par godina kad je cijena barela bila krizno visoka, naftni i benzinski derivati su se kretali malo iznad 8 kn, a danas su neki naftni i preko 10 kn po litri, dok su benzinski svi, iako je barel danas jeftiniji usporedno prije par godina kada je cijena nafte bila niža.
22. veljače 2012. (SRIJEDA) je dan kada bojkotiramo SVE benzinske postaje, te im time zadajemo ozbiljan udarac u poslovanju, a kome je hitno tankanje neka to obavi dan ranije kako bi građani napokon složno zadali udarac naftnim kompanija.

Liburnija.net: Cijena - prava sitnica...


Davor Žic / Liburnija.net

error: Content is protected !!