Prijem za “naj-učenike” i “naj-profesore” srednjih škola @ Opatija

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Najboljim učenicima i profesorima te ravnateljima škola uručeni su prigodni pokloni – slike akademskog slikara Claudia Franka te ulaznice za Ljetnu pozornicu.

Opatija – Gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić, zamjenik gradonačelnika Fernando Kirigin i stručna suradnica za odgoj i obrazovanje u Gradu Opatiji, Marta Berčić primili su danas u uredu gradonačelnika najbolje učenike i profesore opatijskih srednjih škola i njihove ravnatelje te im čestitali na postignutim uspjesima i uručili prigodne darove.

prije_ucenici_profesori_ravnatelji_srednje_skole_opatija_2013 (4)

Učenica generacije Gimnazije Eugena Kumičića je Silvia Franović iz 4.a razreda općeg smjera gimnazije, a predstavila ju je ravnateljica Ivanka Škarić.

– Učenici opće i jezične gimnazije izabrali su iz svojih razreda četiri najbolje učenice koje su se iskazale odličnim uspjehom, raznim slobodnim aktivnostima i sudjelovanjem na natjecanjima od županijskog do međunarodnog ranga u sve četiri godine školovanja, a nastavničko vijeće za učenicu generacije odabralo je Silviju Franović. Izvrsna je učenica, posebno nadarena za matematiku, a sudjelovala je na natjecanjima iz matematike i zemljopisa, kao i na međunarodnom natjecanju Alpe-Adria, kazala je ravnateljica Škarić te istaknula kako je opatijska Gimnazija već tri godine na zavidnom nivou po rezultatima državne mature, koji su iznad nacionalnog prosjeka.

Monika Posavac proglašena je učenicom generacije Ugostiteljske škole Opatija, a najuspješnija profesorica je Mira Juričić. Njihove je uspjehe predstavio ravnatelj Ugostiteljske škole Damjan Miletić.

prije_ucenici_profesori_ravnatelji_srednje_skole_opatija_2013 (2)

– Za proteklu školsku godinu učenicom generacije proglašena je Monika Posavac, koja je s 5,0 završila sve razrede srednjoškolskog obrazovanja. Dolazi iz poznate ugostiteljske obitelji i vjerujem da je ljubav prema ugostiteljskog struci naslijedila od oca, iskusnog gastro majstora Nenada Posavca. Najuspješnija nastavnica ove je godine profesorica sociologije i povijesti te pedagoginja Mira Juričić, koja je gotovo čitav svoj radni vijek provela u našoj školi, a sljedeće nas školske godine napušta i odlazi u mirovinu. Kako je svake godine titula učenika generacije ‘rezervirana’ za maturanta, mi smo ove godine išli korak naprijed te od ove godine proglašavamo i učenika godine, a to je Annamaria Vinger, kazao je ravnatelj Miletić te istaknuo kako 90 posto učenika koji su ove godine završili školu već radi u struci, a vrlo su zadovoljni i što se tiče upisa, jer su već u prvom krugu popunili sva mjesta.

Učenicom generacije u Hotelijersko-turističkoj školi proglašena je Mia Grlica, dok je titulu ‘naj-profesora’ ponio profesor ekonomske grupe predmeta Duško Serdar. Mia je učenica 4.a razreda smjera hotelijersko-turistički tehničar i tijekom četverogodišnjeg obrazovanja polučila je izvrsne rezultate.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Odlična je učenica sve četiri godine, svake je godine sudjelovala na natjecanju iz talijanskog jezika, a posebno se isticala svojim odnosom prema radu, učenju, kolegama i profesorima. Za profesora Duška Serdara kolege ističu da je ne samo izvrsni prosvjetni radnik nego i veliki čovjek. I sam je bio učenik opatijske škole, radio je u hotelijerstvu, zatim u Ugostiteljskoj i Hotelijersko-turističkoj školi te kao savjetnik za ugostiteljsko-turističke programe za čitavu Hrvatsku, da bi se vratio u Ugostiteljsku školu gdje i danas radi kao nastavnik mentor.

Gradonačelnik Ivo Dujmić i zamjenik gradonačelnika Fernando Kirigin najboljim učenicima i profesorima te ravnateljima škola uručili su prigodne poklone – slike akademskog slikara Claudia Franka te ulaznice za Ljetnu pozornicu.

Ravnateljica Gimnazije Eugena Kumičića Ivanka Škarić najavila je proslavu 50. rođendana Gimnazije u rujnu na koju su pozvani svi bivši učenici škole, a svoj su dolazak već potvrdili i mnogobrojni uspješni poslovni stručnjaci, znanstvenici i umjetnici iz zemlje i svijeta, koji su nekada pohađali ovu školu. Proslavu će pratiti i prigodna monografija u kojoj će biti objavljene fotografije generacija koje su završile nekadašnji CUO Opatija i Gimnaziju Eugena Kumičića.

Kristina Tubić / Liburnija.net

error: Content is protected !!