Prikazivanjem najboljih dokumentaraca s netom okončanog LFF-a otvoreni 8. Dani Ičića

lff_icici_dani_icica_2016 (1)

Današnje druženje u 17 sati, otvorit će mladi ribolovci, dok u večernjim satima započinje glazbeni dio programa, a nastupiti će grupa Pacific Bullets iz Zadra te jake i atraktivne domaće snage The Blondes.

Ičići – 8. Dani Ičića otvoreni su sinoć projekcijom četiri nagrađena dokumentarca, s prošlotjednog 14. Liburnia Film Festivala. U cjelovečernjem programu publika je mogla pogledati četiri filma – Dum Spiro Spero, Kratki obiteljski film, Turizam! i Iza lica zrcala.

lff_icici_dani_icica_2016 (4)

Večer u Ičićima otvorena je uz simpatični Dum Spiro Spero redatelja Pere Kvesića. Kvesiću je ovo prvi dokumentarni uradak, no pripovijedanje mu novost – riječ je o našem etabliranom piscu i scenaristu. Žiri 14. Liburnia Film Festivala dokumentarcu je dodijelio nagradu za najbolji film.

Najboljim regionalnim ostvarenjem proglašen je Kratki obiteljski film Riječanina Igora Bezinovića. Ovaj kratkometražni dokumentarac prati staricu Maricu, koja je u zatvoru završila zbog napada nožem na snahu. Ljubitelji crnog humora došli su na svoje s Turizmom! Splićanina Tonćija Gaćine koji bilježi radnu svakodnevicu turističkih djelatnika. Za kraj druženja u Ičićima organizatori su ostavili pravu poslasticu – Iza lica zrcala, intimni dokumentarni film nadahnut autoričinom borbom s epilepsijom, ispričan putem prekrasnih ličkih krajolika. Film je na Liburnia Film Festivalu dobio tri nagrade – redateljica Katarina Zrinka Matijević primila je posebno priznanje žirija, Vjeran Hrpka proglašen je najboljim snimateljem, a Vesna Biljan Pušić i Ivan Zelić nagrađeni su kao najbolji dizajneri zvuka zbog „magičnog komada umjetnosti, gotovo bez presedana u novijoj hrvatskoj kinematografiji“. Po završetku projekcije druženje je nastavljeno uz koncert banda Reinkarnacija.

Pacific bullets

Pacific bullets

Današnje druženje u 17 sati, otvorit će mladi ribolovci, koji će odmjeriti snage na 8. Liburnia cup-u u lučici, dok se za one malo starije po prvi puta organizira PES turnir (Pro Evolution Soccer) odnosno turnir u nogometu za play station konzole koji će biti projiciran na platnu. U večernjim satima započinje glazbeni dio programa, a nastupiti će grupa Pacific Bullets iz Zadra te jake i atraktivne domaće snage The Blondes.

– U subotu, 03. rujna, održat će se turnir u briškuli i trešeti za seniore dok će kao i posljednje tri godine snage u briškuli odmjeriti i djeca odnosno mladi do 14 g. starosti. Na plaži će se održati turnir u nogometu na pijesku za djecu u suradnji sa školom nogometa Primi passi. Turnir u crossmintonu organizirat će CK Pešekani iz Ičića. Također, planira se održati pokazni turnir u blackmintonu, odnosno crossmintonu koji se igra u mraku gdje su dresovi, loptice i linije igrališta fluorescentni, odnosno svijetle u mraku. U subotu 03.09. prvi puta se organizira ljetna maškarana povorka radnog naziva “Letnja maškarana đita” ! Povorka maškaranih grupa krenuti će od ulaza u ACI marinu do ičićanske lučice. Nakon “mimohoda” za predstavnike maškaranih grupa organizirat će se naše, već tradicionalne, igre bez granica – Ičićanski munjeni petoboj. Grupe će se natjecati u “sportovima” kao što je utrka u sandolinama, bacanje žabica, bacanje aviona od papira, boćanje balonima napunjenim vodom i zabijanje čavla u cok. Nakon završetka igara svi zajedno uživati ćemo u iću, piću i odličnoj mjuzi uz naš dragi Zastoj band i izvrsni Postolar Tripper, poručili su organizatori.

Također, u suradnji s TZM Ičići u pripremi je 2. regata barkajola “Melkior Paragvaj” koja će ove godine imati međunarodni karakter, a centralni dio manifestacije predviđen je u subotu, u 14 sati.

The Blondes

The Blondes

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!