Priključite se aktivnostima u Foliotu: Građanska akcija „Imam jedan prijedlog“ i ostale redovne radionice

Djeca i mladi će iznijeti svoje zamisli o tome kako bi mogli upotpuniti sredinu u kojoj žive – od organizacije koncerata, izložbi, predstava do raznih drugih manifestacija i inicijativa kojima bi sadržajno obogatili prostor svoje zajednice.

Matulji – Nakon održane tri radionice u sklopu građanske akcije „Imam jedan prijedlog“ , ove subote, 7. listopada, slijedi nam i posljednja. Sa željom da se lokalno stanovništvo potakne na promišljanje o obogaćivanju života u našoj sredini, ovaj puta poziv je namijenjen djeci i mladima da se pridruže i podijele svoje ideje – i to djeca od 10.30 do 12.30 sati na radionici stop animacije „Mogu ja nešto reći?“ , a mladi od 13 do 14.30 sati na radionici „imam jedan prijedlog“ i snimanju, javili suz iz matuljske udruge Foliot.

Djeca i mladi će iznijeti svoje zamisli o tome kako bi mogli upotpuniti sredinu u kojoj žive – od organizacije koncerata, izložbi, predstava do raznih drugih manifestacija i inicijativa kojima bi sadržajno obogatili prostor svoje zajednice.

– Produkt obje radionice bit će kratak video u kojem će svi sudionici moći reći svoj prijedlog. Ovom akcijom želja je otvoriti vrata Udruge svim dobnim skupinama s idejom zajedničke suradnje u realizaciji konkretnih zamisli o obogaćivanju života u zajednici, poručili su iz Foliota.

Djeci će ovo biti prilika da se ujedno upoznaju i s aktivnostima filmskog kluba, jednom od redovnih aktivnosti Udruge. U filmskom klubu razvija se kritičko i stvaralačko mišljenje kod djece u odnosu na audiovizualnu i medijsku kulturu te mali filmaši i filmašice uče o filmskoj kulturi, a snimajući filmove uče i o svijetu oko sebe. Osim navedene, Udruga programom „Školska godina u Foliotu“ okuplja i druge redovne radionice koje se svaki tjedan održavaju u njihovim prostorima. Uvijek s naglaskom na promicanje i poticanje kreativnog izražavanja, djeci se nudi prilika da se priključe jezičnim radionicama talijanskog i engleskog, likovnoj, plesnoj i dramskoj. Osim redovnih radionica, u Udruzi se odvija i niz odgojno – obrazovnih programa i projekata koji su usmjereni na poticanje dječjeg stvaralaštva i participacije, svijesti o važnosti zdravog načina života te suradnje s drugim udrugama i institucijama.

– Građanska akcija „Imam jedan prijedlog“ provodi se zahvaljujući financijskoj potpori Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva u sklopu decentraliziranog modela financiranja Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva. Prijaviti se možete do petka, 6. listopada, do 17 sati, putem Facebook stranice Udruge, mailom na udruga.foliot@gmail.com ili pozivom na broj 051/ 568 584 ili 092/358 5110 i pridružite nam se u ovoj akciji kako bismo zajednički upotpunili sredinu u kojoj živimo, pozvali su sve zainteresirane iz udruge Foliot.

D. Ž. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!