Primorjaši ove subote dočekuju VK Valjevo

– Valjevo je protivnik koji je na bodovnoj ljestvici tu do nas, svojevrsni je to derbi između naše momčadi i gostiju. Utakmica je izuzetno bitna, očekujem tvrdu utakmicu s obzirom na to da nam je Valjevo direktan konkurent za prolazak u „gornji“ ili „donji“ dom, odnosno prvi i drugih šest u ligi. Mislim da ne moram naglašavati koliki je imperativ pobjede, istaknuo je trener Hinić.

Rijeka – Posljednja ovogodišnja tiskovna konferencija Primorjaša održala se jučer u trofejnoj sali Bazena Kantrida. Trener riječkih vaterpolista Igor Hinić i Srđan Aksentijević osvrnuli su se na utakmice koje su iza Primorjaša te najavili idućeg protivnika VK Valjevo koje gostuje na Kantridi ovu subotu 15. prosinca u 20 sati.

Prvog prosinca odigrali su utakmicu sedmog kola A2 Regionalne vaterpolo lige, a vikend iza tj. od 7. do 9. prosinca kvalifikacijski četvrtfinalni turnir Prvenstva Hrvatske za seniore. Gostovanje u Šibeniku završilo je s tri boda na kontu domaćina. Turnir u Zagrebu je ipak već unaprijed bio određen jer je ždrijeb spojio Jug CO i HAVK Mladost koji trenutno imaju veliku nadmoć nad vaterpolistima Primorja Erste Banke, Medveščaka i Zadra koji zajedno dijele sudbinu u A2 ligi.

– Valjevo je protivnik koji je na bodovnoj ljestvici tu do nas, svojevrsni je to derbi između naše momčadi i gostiju. Utakmica je izuzetno bitna, očekujem tvrdu utakmicu s obzirom na to da nam je Valjevo direktan konkurent za prolazak u „gornji“ ili „donji“ dom, odnosno prvi i drugih šest u ligi. Mislim da ne moram naglašavati koliki je imperativ pobjede. Protivnik je ove godine imao raznolike rezultate, posljednja utakmica Valjeva bila je protiv Šapca u Kupu Srbije koju su tijesno izgubili. Najbolji igrač je Njegovan, ljevak, dobar centar. Također je ovdje Tenđer s lijeve strane. Valjevo ima i iranskog i japanskog reprezentativca, istaknuo je trener Hinić.

– Slažem se s trenerom, izuzetno bitna utakmica koja na našem bazenu ovisi isključivo o nama. Ekipa je spremna da ovu godinu zatvorimo s tri boda, pobjedom i dobrom utakmicom. Nakon toga nam ostaje prostora za rad i pripremu ostalih utakmica do kraja ovog dijela natjecanja. Pozivam sve naše navijače da nas podrže i što većem broju, da ovu godinu zatvorimo kako treba, dodao je Srđan Aksentijević.