Primorje Erste Bank uvjerljivo pobijedili Zadrane u 10. kolu A2 regionalne vaterpolske lige

Vaterpoliste Primorja za 7 dana očekuje susret u Makarskoj protiv domaćeg Galeba u koji ponovno ulaze kao izraziti favoriti, a nakon toga ih očekuje nastavak borbe za povratak u A1 ligu protiv 6 prvoplasiranih momčadi lige nakon 11. kola regularnog dijela lige.

Rijeka –  U okviru 10. kola A2 regionalne lige vaterpolisti Primorja opravdali su status favorita protiv momčadi Zadra bez većih poteškoća. Već je rezultat na kraju prve četvrtine sugerirao na sigurne bodove koju su Primorjaši okončali u svoju korist zgodicima Vrlića, Tkača, 2 puta Peroša i mladog Marića, a za konačnih 5-1 na kraju četvrtine, zgoditak za Zadar postiže Jovančević.

Druga četvrtina je protekla ipak u manjoj dinamici, pogotovo s domaće strane tako da završava rezultatom 1-1, a strijelci su Car za Primorje odnosno Vrbnjak za gostujući sastav.

Treću četvrtinu otvaraju Zadrani zgoditkom Vrbnjaka za smanjenje predosti Primorja na 6-3. Da se ne bi uvukla rezultatska neizvjesnost pobrinuo se najiskusniji među domaćim redovima, Bojan Car, svojim drugim zgoditkom za povećanje na 7-3. Do kraja četvrtine u listu strijelaca upisuje se još jednom Car te Tkač i Vrlić za domaćine odnosno Jakupović i Zelić za visokih 10-4 na ulasku u posljednju dionicu.

U zadnjoj četvrtini vaterpolisti Zadra su doživjeli pravi rezultatski potop. Evidentno fizčki pripremljeniji domaći vaterpolisti napunili su mrežu solidnog gostujućeg golmana Slade za na kraju visokih i uvjerljivih 16-4.

U redovima domaćina iskazali su se ponajviše najiskusniji Car i Peroš trima pogocima. Vaterpoliste Primorja za 7 dana očekuje susret u Makarskoj protiv domaćeg Galeba u koji ponovno ulaze kao izraziti favoriti, a nakon toga ih očekuje nastavak borbe za povratak u A1 ligu protiv 6 prvoplasiranih momčadi lige nakon 11. kola regularnog dijela lige.

10. kolo A2 regionalne lige: Primorje- Zadar 195216:4 (5:1 – 1:1 – 4:2 – 6:0)

Gledatelja: 200

Suci: Andrej LAGINJA i Tomislav MILENKOVIĆ

Primorje EB: Fran ČUBRANIĆ, Antonio ČUNKO 3. Tin BRUBNJAK 1, Timothy PUTT 1, Duje PEROŠ 3, Marko BLAŽIĆ 1, Matoš TKAČ 2, Dario RAKOVAC, Iv MARIĆ 1, Mislav VRLIĆ 2 , Lovro PAPARIĆ, Srđan AKSENTIJEVIĆ, Nikola MILOŠEVIĆ, Bojan CAR 3

Zadar 1952: Marko SLADE, Luka LIPEJ, Ante MARTINOVIĆ, Marin JAKUPOVIĆ, Mate ČAČIĆ, Marin JOVANČEVIĆ 1, Timien VUČKOVIĆ, Ante LOVRIĆ, Vice – Donat MAGAŠ, Drago STANIĆ, Lovre ZELIĆ 1, Roko JURIŠIĆ, Dominik BAJIĆ, Ivan VRBNJAK 2

Matej Mrass / PodUčkun.net

error: Content is protected !!