Primorsko-goranska županija izvršila sve pripremne zadaće za požarnu sezonu u 2018. godini

…ilustracija…

Vatrogasnoj zajednici PGŽ iz županijskog su proračuna raspoređena sredstava za pripremu požarne sezone u 2018. godini u iznosu do 100 tisuća kuna.

Rijeka – U sjedištu Primorsko-goranske županije održan je sastanak s predstavnicima Državne uprave za zaštitu i spašavanje predvođenim ravnateljem Draganom Lozančićem i pročelnikom PU Rijeka Matkom Škalamerom.

Uz župana Zlatka Komadinu sastanku su prisustvovali zamjenik župana/načelnik stožera civilne zaštite PGŽ Marko Boras Mandić, pročelnik Ureda županije Goran Petrc, savjetnik za razvoj civilnog društva Zlatko Mihelec te županijski vatrogasni zapovjednik Mladen Šćulac. Razgovaralo se o spremnosti županije za protupožarnu i turističku sezonu te obvezama jedinica lokalne i područne samouprave, županijskih stožera civilne zaštite i Državne uprave za zaštitu i spašavanje, proizašlim iz Programa aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za RH u 2018. godini.

Na sastanku je istaknuto da je Primorsko-goranska županija spremna za predstojeću protupožarnu sezonu te je sukladno zakonskim propisima obavila sve potrebne aktivnosti. Donesen je Plan operativne provedbe posebnih mjera zaštite od požara od interesa za Primorsko-goransku županiju u 2018. godini koji je potom usvojio županijski stožer civilne zaštite. Nadzorom Inspekcije zaštite od požara i eksploziva PU primorsko-goranske utvrđeno je da je Primorsko-goranska županija izvršila sve pripremne zadaće za požarnu sezonu u 2018. godini.

Vatrogasnoj zajednici PGŽ iz županijskog su proračuna raspoređena sredstava za pripremu požarne sezone u 2018. godini u iznosu do 100.000,00 kuna.

Također, u pripremnom je dijelu protupožarne i turističke sezone provedena pokazno-terenska vježba na Loparu s ciljem što bolje pripreme sustava.

Župan Komadina pohvalio je suradnju s Vatrogasnom zajednicom PGŽ i rekao da je ona „kičma“ sustava civilne zaštite. Također, istaknuo je želju da vatrogasni trening centra Šapjane postane nacionalni centar za obuku.

Ravnatelj Lozančić pohvalio je rad županijskog sustava civilne zaštite i model vatrogasnog trening centra Šapjane s obzirom da ga, uz vatrogasce, za uvježbavanje mogu koristiti i ostale postrojbe civilne zaštite.

Na sastanku je bilo riječi i o potrebi transformacije sustava civilne zaštite na državnoj i lokalnoj razini s ciljem jačanja operativnih sposobnosti županija za odgovore na izvanredne situacije.

I. M. / PodUčkun.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net