Priopćenje za navijače uoči utakmice Rijeke i Aberdeena

Ulazi na stadion se otvaraju sat i pol prije početka utakmice odnosno u 18:30 sati, pa molimo sve naše navijače da što ranije krenu prema stadionu kako bi se izbjegle gužve na ulazima. S obzirom da se ne radi o visoko rizičnoj utakmici na stadionu će biti dozvoljena prodaja alkoholnih pića

Rijeka – Nogometaši Rijeke u četvrtak (Stadion HNK Rijeka, 20 sati) dočekuju Aberdeen u prvoj utakmici trećeg pretkola Europske lige.

Vezano za održavanje utakmice obavještavamo sve naše navijače o sljedećem:

Ulazi na stadion se otvaraju sat i pol prije početka utakmice odnosno u 18:30 sati, pa molimo sve naše navijače da što ranije krenu prema stadionu kako bi se izbjegle gužve na ulazima. S obzirom da se ne radi o visoko rizičnoj utakmici na stadionu će biti dozvoljena prodaja alkoholnih pića.

Zbog odluka disciplinske komisije UEFA-e uvjerili smo se da međunarodna natjecanja u sklopu UEFA-e u slučaju nepoštivanja sigurnosnih odredbi iz pravilnika ili bilo kojih vrsta uvredljivog skandiranja donose i vrlo rigorozne sankcije. U više navrata kažnjavani smo zbog diskriminatornog skandiranja (zatvaranje sjeverne tribine), zbog paljenja pirotehnike, bacanja predmeta i zbog stajanja na stepenicama i prolazima, a što u slučaju ponovljenog nepoštivanja odredbi pravilnika može značiti i zatvaranje dijela ili cijelog stadiona u sljedećim međunarodnim utakmicama.

Zbog prethodno navedenog posebno molimo sve naše navijače da se tijekom utakmice pridržavaju uputa redara odnosno da se ne zadržavaju na stepenicama i prolazima tribina. Također Vas molimo da se suzdržite od uporabe pirotehničkih sredstava, od svih oblika govora mržnje (na temelju rasne, nacionalne, vjerske, regionalne i druge osnove) i bacanja bilo kakvih predmeta (čaša, kovanica, upaljača i sl.) u natjecateljski prostor kako bi se izbjegle vrlo rigorozne sankcije (novčane kazne i/ili zatvaranje tribine ili cijelog stadiona) za naš klub, a ujedno i za sve naše navijače.

Također HNK Rijeka je u više navrata do sada prilikom odigravanja međunarodnih utakmica dobila pohvale za ponašanje navijača i atmosferu na tribinama za što se posebno zahvaljujemo svim našim vjernim navijačima sa željom da i ovaj put vodite naš najdraži klub do nove europske pobjede.

error: Content is protected !!