Pripadnici JVP Opatija osvojili prvo mjesto na natjecanju Zagreb Rescue Challenge

JVP Opatija je na natjecanju nastupila prvi put te osvojila 1. mjesto. Za napomenuti je da ocjenjivački sud opatijske vatrogasce ocijenio najvišim ocjenama, posebno raduje ocjena liječnika 10/10 za rad na intervenciji.

Zagreb / Postojna – Pripadnici Javne postrojbe Opatija nedavno su sudjelovali dva izuzetno značajna natjecanja koja su održana u Zagrebu i Postojni.

– Natjecanje u spašavanju u prometnim nesrećama ”Zagreb Rescue Challenge“ s postavljeno 12 mogućih scenarija prometnih nesreća održano je nedavno u Zagrebu. Dvanaest scenarija je obuhvatilo jednak broj vatrogasnih ekipa iz cijele Hrvatske što Javnih vatrogasnih postoji što DVD-a, a ekipu je sačinjavalo šest vatrogasaca. Sistem rada je postavljen tako da ekipa nije upoznata sa scenarijem do samog početka rada, a i sama ekipa izvlači redoslijed nastupanja. JVP Opatija je na natjecanju nastupila prvi put te osvojila 1. mjesto. Za napomenuti je da ocjenjivački sud kojeg su sačinjavali liječnik hitne medicine (Zagrebački zavod za hitnu medicinu), vatrogasac glavni sudac (djelatnik Mariborske vatrogasne postrojbe), vatrogasac član (član jedne od ekipa koja se takmiči) ocijenili najvišim ocjenama, a posebno raduje ocjena liječnika 10/10 za rad na intervenciji. Što direktno dokazuje da osposobljavanje koje je provedeno od strane Zavoda za hitnu medicinu Primorsko – Goranske županije u 2016. dobro odrađeno i da su znanja stečena na tečaju odlično usvojena, kazao je Gordan Filinić, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Opatija.

Također, prošlog vikenda u Postojni održano je natjecanje ”Tekmovanje ekip gasilskih terenskih vozila“ na kojem je sudjelovala ekipa iz Opatije.

– U Postojnu je išlo petero naših natjecatelja s vozilom Lada Niva, a natjecanje se je sastojalo od savladavanja terenskih cestovnih prepreka u dužini od 35 kilometara s pet radnih točki gdje su vatrogasci morali pokazati svoje znanje u spašavanju ljudi, sastavljanju usisnog i tlačnog voda, koordinacija vozača i voditelja. Naime, vozač mora proći prepreku samo uz navođenje voditelja tima tzv. slalom vožnja. Na spomenutom natjecanju naša ekipa osvojila je 24 mjesto od 48 ekipa, ali ono što nas raduje da smo dobili pehar za Fair play, dodao je Filinić.

N. Cvjetović / PodUčkun.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net