Pripreme za otvaranje “Ljeta na Gradini” uz manifestaciju “2000 svijeća na Gradini” bliže se kraju

1000_svijeca_na_gradini_trsat_rijeka

Posjetitelje će u svijet svijeća uvesti jedinstven zvuk gonga u izvedbi konceptualnog umjetnika Lea Oella Serafimia, a prostorom parka provesti 10 kostimiranih performera.

Rijeka – Svi posjetitelji koji u subotu, 2. srpnja, posjete Trsatsku gradinu moći će uživati u jedinstvenoj manifestaciji “2000 svijeća na Gradini” i doživjeti zaista nesvakidašnji prizor. Naime, za potrebe organizacije manifestacije, Gradina i prostora parka ispred nje obući će ruho više od 2000 svijeća. Cijeli prostor biti će dodatno oplemenjen i ambijentalom rasvjetom i glazbom, a svi posjetitelji moći će uživati i u nastupu 15 izvođača.

– Veoma smo zadovoljni pozitivnom kritikom javnosti te količinom posjetitelja, ali isto tako i činjenicom da je publika prepoznala ovakav nesvakidašnji tip manifestacija. Ideja za manifestacijom razvila se promišljajući na koji način najbolje ambijentalno oplemeniti prekrasan prostor Trsatske gradine, a “2000 svijeća na Gradini” je upravo jedna od šest originalnih tematskih manifestacija koje se održavaju u sklopu Ljeta na Gradini i koje naši posjetitelji imaju prilike vidjeti isključivo na Trsatskoj gradini. Ovo je manifestacija na kojoj posjetitelji jednostavno ne mogu ostati ravnodušni i nadamo se da će svi oni doživjeti jedno lijepo iskustvo u prostoru Trsatske gradine ispunjene plamenovima svijeća i nastupima 15 umjetnika, napomenuo je Vedran Babić.

Posjetitelje će u svijet svijeća uvesti jedinstven zvuk gonga u izvedbi konceptualnog umjetnika Lea Oella Serafimia, a prostorom parka provesti 10 kostimiranih performera.
U suradnji s PC Grupom u prostoru parka ispred Trsatske gradine u fazi je postavljanje dvije instalacije. Za prvu je instalaciju utrošeno 200 m špage, a osmišljena je na način da špage na kojima će biti postavljene viseće svijeće, povezuju centralno postavljenu skulpturu i okolno drveće i na taj način tvore zračni prostor ispunjen plamenom svijeća. Druga instalacija, u dužini od 10 m, zamišljena je kao postav ambijentalnih svijeća na različitim visinama 100 metalnih šipki koje tvore zanimljiv prostor plamtećih štapova.

U samom prostoru Trsatske gradine posjetitelji će moći uživati u zvukovima violine u interpretaciji Anamarije Martinčić, zanimljivoj koreografiji grupe Ri Dance te u vokalnoj izvedbi Dine Antonića uz pratnju Aleksandra Šupka na gitari.

Ulaz se za posjetitelje otvara u 21:30 sati, a programski dio počinje u 22:15 sati. Ulaz je za posjetitelje slobodan.

I. Mellor / PodUčkun.net

error: Content is protected !!