Privedeno tridesetak osoba, u Opatiji ozlijeđen igrač Hajduka

neredi_kantrida_rijeka_hajduk_2013

Zabilježen je i događaj nakon nogometne utakmice ispred jednog opatijskog hotela, gdje je 20-godišnjak s područja Matulja bacio čašu u smjeru nogometaša HNK Hajduk ozlijedivši ga pri tome, no oštećeni je odbio zatražiti liječničku pomoć. Dvadesetogodišnjak se prekršajno prijavljuje zbog drskog ponašanja te omalovažavanja i vrijeđanja policijskih službenika, a utvrđena mu je koncentracija alkohola od 1,57g/kg, stoji u priopćenju objavljenom na službenim stranicama Policijske uprave primorsko-goranske.

Opatija – Tridesetak privedenih i trinaest ozlijeđenih osoba, među kojima je i jedno dijete lakše stradalo od pirotehničkog sredstva, te tri policajca, bilanca je sinoćnjeg sukoba navijača, prema podacima Policijske uprave primorsko-goranske.

– Nastavno na priopćenje Policijske uprave primorsko-goranske u svezi događaja na stadionu Kantrida prilikom održavanja nogometne utakmice između HNK Rijeka i HNK Hajduk, nadopunjujemo informaciju za javnost. Tijekom održavanja nogometne utakmice kojoj je prisustvovalo oko 10 000 gledatelja došlo je do narušavanja javnog reda i mira. Pri tome je ozlijeđeno više osoba koje su liječničku pomoć zatražile u KBC-u Rijeka. Lakše tjelesne ozljede zadobilo je devet punoljetnih osoba od kojih su dvije s područja Primorsko-goranske županije. Uslijed bačenog pirotehničkog sredstva lakše je ozlijeđeno i jedno dijete kojemu je liječnička pomoć pružena u Dječjoj bolnici Kantrida. Ozlijeđena su i trojica policijskih službenika od kojih je jedan zadobio teže tjelesne ozljede. Prilikom uspostavljanja javnog reda i mira na stadionu, policija je uporabila sredstva prisile prema više osoba. Prije početka održavanja nogometne utakmice preventivno je u policijske prostorije privedeno 26 osoba. Tijekom dosadašnjeg kriminalističkog istraživanja utvrđen je 21 prekršaj iz domene Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima za koja se prekršajno prijavljuje 14 osoba s područja Primorsko-goranske županije i 7 osoba s područja drugih županija. Također, slijedi prekršajno prijavljivanje šest osoba zbog prekršaja iz Zakona o osobnoj iskaznici i dvije osobe poradi prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Tri osobe s područja Splitsko-dalmatinske županije prekršajno se prijavljuju zbog zlouporabe droga. Zabilježen je i događaj nakon nogometne utakmice ispred jednog opatijskog hotela, gdje je 20-godišnjak s područja Matulja bacio čašu u smjeru nogometaša HNK Hajduk ozlijedivši ga pri tome, no oštećeni je odbio zatražiti liječničku pomoć. Dvadesetogodišnjak se prekršajno prijavljuje zbog drskog ponašanja te omalovažavanja i vrijeđanja policijskih službenika, a utvrđena mu je koncentracija alkohola od 1,57g/kg. Zabilježena su oštećenja na trima autobusima gradskog prijevoznika i dva oštećenja na osobnim vozilima splitskih registracijskih oznaka. Policijska uprava Primorsko-goranska nastavlja s utvrđivanjem činjeničnoga stanja te identiteta osoba koje dovodi u vezu s protupravnim ponašanjem prije, tijekom i nakon nogometne utakmice na stadionu Kantrida, stoji u priopćenju objavljenom na službenim stranicama Policijske uprave primorsko-goranske.
I. Mellor / Liburnija.net

error: Content is protected !!