Priznanje Planinarskom društvu ‘Opatija’ @ Zagreb

pd_opatija_priznanje_2013 (1)

Hrvatski planinarski savez dodijelio priznanje Planinarskom društvu ”Opatija“ za najboljeg upravljača planinarskog objekta u 2013. godini.

Zagreb / Opatija – Na svečanoj sjednici održanoj 23. prosinca 2013. godine u Zagrebu Hrvatski planinarski savez dodijelio je posebno priznanje Planinarskom društvu ”Opatija“ za najboljeg upravljača planinarskog objekta u 2013. godini.

Priznanje...

Priznanje…

Objekt kojim upravlja Društvo od svojega osnutka jest Planinarski dom ”Poklon“, u čije su uređenje opatijski planinari u godini koja je na izmaku uložili velike napore. Krajem srpnja i početkom kolovoza saniran je dotrajali krov, tj. dotadašnje su azbestne salonitke zamijenjene novim krovom od crepova Mediteran. Najveći je dio novčanih sredstava pritom osigurao Hrvatski planinarski savez, a ostatak je pokriven iz vlastitih sredstava Društva.

Nakon sanacije krova obavljeni su i opsežni radovi u unutrašnjosti Doma, koji uključuju brušenje, premazivanje i lakiranje dasaka kojima su obloženi pod i zidovi blagovaonice, zamjenu dotrajalih dasaka na podu i prozorskim oknima, ličenje stropa i ostalih zidnih površina, popravak oštećenja na klupama i stolicama, električarske radove te ostale sitnije radove i popravke. Taj je zahtjevan posao na svojim leđima dobrovoljno iznijelo nekoliko članova Društva. Predsjednica Društva Mirjana Brumnjak izrazila je veliku zahvalnost svima koji su pomogli u uređenju Planinarskog doma ”Poklon“, pohvalivši posebno činjenicu da njegova vrata nisu bila zatvorena planinarima ni tijekom najintenzivnijih radova. Veliko priznanje koje je Društvu dodijeljeno može biti na ponos svim njegovim članovima, ali i Gradu Opatiji i lokalnoj zajednici u cjelini, istaknula je Brumnjak. Dom je otvoren svim planinarima vikendom i praznicima.

Ivana Eterović / PodUčkun.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net