Priznanje za trud: Đuka Petrić nagrađen godišnjom nagradom primorsko-goranskih pčelarskih udruženja @ Kastav

pcelari nagrade kastav

Predsjednik Udruženja Branko Vidmar dodijelio je priznanja i za organzaciju ”Medenjaka z Opatije” predsjedniku organizacijskog odobora Goranu Pavloviću i Antunu Arhu iz Udruge pčelara Grada Čabra.

Kastav – Đuka Petrić nagrađen je godišnjom pčelarskom nagradom za 2016. godinu, za izuzetan doprinos razvoju i promociji pčelarstva, te unapređenja pčelarske prakse u Primorsko goranskoj županiji, kao i aktivno učešće u realizaciji programskih zadataka UPU PGŽ. Nagradu mu je na svečanoj sjednici Udruženja pčelarskih udruga Primorsko-goranske županije, održanoj u Gradskoj vijećnici Grada Kastva, uručio zamjenik župana Petar Mamula, istaknuvši važnost Udruženja pčelarskih udruga PGŽ kao krovne organizacije na području županije koja okuplja oko 700 registriranih pčelara.

Đuka Petrić

Đuka Petrić

– Udruženje stavlja na pravo mjesto djelanost kojom se bavite. Pčelarstvo je najkvaliteniji indikator održivog razvoja naše županije. Zahvaljujući bioraznolikosti, ovo područje nudi najkvalitetnije vrste meda-poput primorskog, kaduljinog ili vrijeska. Primorsko-goranska županija podupire sve aktivnosti, te pozdravlja svaki iskorak koji će u konačnici doprinijeti visokoj razini proizvodnje i kvalitete pčelinjih proizvoda, zaključio je Mamula.

Predsjednik Udruženja Branko Vidmar dodijelio je priznanja i za organzaciju ”Medenjaka z Opatije” predsjedniku organizacijskog odobora Goranu Pavloviću i Antunu Arhu iz Udruge pčelara Grada Čabra. Vidmar je naglasio da je zahvaljujući potporama, stanje u pčelarstvu u Primorsko-goranskoj županiji sve bolje.

Udruženje pčelarskih udruga Primorsko-goranske županije preko svojih članica radi na razvoju i unapređenju svih oblika pčelarstva, zaštiti i uzgoju pčela pčelarstva, razvoju i unapređenje ekološkog pčelarstva, te proizvodnji, preradi i prometu pčelinjih proizvoda.

Nakon dodjele nagrada, savjetnik za pčelarstvo Hrvatske poljoprivredne agencije Igor Petrović održao je edukativno predavanje na temu ”Pčelarenje i varoa”.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!