Problemi na gradilištu sportske dvorane @ Opatija

Umjesto tvrde podloge, na mjestu gdje će se graditi temelji sportske dvorane pronađen je ”džep” ispunjen zemljom, stoga će se trebati pristupiti dodatnim radovima kako bi se nastala ”rupa” zapunila čvrstim materijalom.

Opatija – Kuloarskih priča o kašnjenju izgradnje opatijske sportske dvorane i velikih troškova koji će pratiti neočekivane probleme u izgradnji dotakli su se i gradski vijećnici na svojoj nedavnoj sjednici, a na njihove primjedbe odgovorio je šef tehničke službe Raul Degano.

– Do sada su se radovi bazirali na izgradnji jame i njenoj zaštiti, za što je bio predviđen iznos od šest milijuna kuna, a uspjeli smo ostvariti uštedu od oko 400 tisuća kuna jer su okolosti na terenu bile povoljnije od onih predviđenih elaboratom. Međutim, kada smo došli do faze izgradnje temelja, naišli smo na depresiju ispunjenu zemljom koju treba zamijeniti čvrstim materijalom. Izradili smo projekt u kojem je osnovna ideja bila postavljanje nosivih pilona, no pokazalo se da je ta varijanta ekonomski neisplativa. Stoga smo se odlučili da drugu, jeftiniju varijantu, u kojoj je osnovna ideja zamjena zemlje iz temelja tvrdim materijalom iz iskopa na ovom području. Kad se prikupe ponude za obavljanje tih radova, obavijestit ćemo Vijeće, no neće se raditi o značajnim sredstvima, kazao je Degano gradskim vijećnicima.

Podsjetimo, prema dosadašnjim informacijama baratalo se s problemom vrijednim čak tri milijuna kuna koji bi dovršetak dvorane prologirao za čak pola godine, odnosno prvu utakmicu odgodio za period nakon lokalnih izbora iduće godine, umjesto početkom proljeća 2013. godine.

Davor Žic / Liburnija.net

error: Content is protected !!