Pročelnik Zdenko Tupanjac u odgovoru vijećnici Slani: ‘Zna se tko odlučuje u gradu Opatiji’

Vijećnicu Akcije mladih zanimalo je „gdje se planiralo uređenje trga u Voloskom i plaže Črnikovica, koji su bili uvjeti i kako se to radilo“, a dobila je prilično izravan odgovor.

Opatija – Sjednica Gradskog vijeća Opatije jučer je imala samo jednu točku – onu o prodaji dionica Liburnia Riviera Hotela, no neke druge zanimljive teme bile su raspravljene prije „glavne priče“, u uvodnom dijelu sjednice rezerviranom za vijećnička pitanja.

Tako je vijećnik Akcije mladih Igor Puž pitao što je s radovima na obnovi zgrade dječjeg vrtića u Veprincu koji su trebali početi u rujnu ove godine.

– Ide sve po planu, moramo dobiti sve papire, a kad dobijemo sredstva krenut ćemo u radove. Predviđen je početak radova sljedeće godine, ništa ne kasni i sve je po planu, odgovorio mu je gradonačelnik Ivo Dujmić.

Puž je podsjetio kako je početak radova bio najavljen za rujan.

– Mi možemo nešto najaviti, ali dok ne dobijemo sve papire ne možemo krenuti raditi. Kad sve bude završeno, počet ćemo raditi. Proširenje dječjeg vrtića Veprinac ide, nema zastoja, rekao je Dujmić, kazavši kako na druga pitanja vijećnika neće odgovarati već će dati pisane odgovore, budući da ne želi oduzimati važnost temi o prodaji dionica LRH.

Zato su većinu ostalih pitanja vijećnici uputili pročelnicima, a Neva Slani upitala je tko je odgovoran za prostorno planiranje u Opatiji i tko donosi sve odluke po tom pitanju. Konkretno, vijećnicu Akcije mladih zanimalo je „gdje se planiralo uređenje trga u Voloskom i plaže Črnikovica, koji su bili uvjeti i kako se to radilo“, a dobila je prilično izravan odgovor.

– Zna se tko odlučuje u gradu Opatiji, poručio je pročelnik Upravnog odjela za prostorno planiranje Zdenko Tupanjac.

Slani je upitala i zbog čega planirani prostorni zahvati nisu predstavljeni vijećnicima i nadležnim odborima Gradskog vijeća

– Naravno da svi projekti, pa i ova dva su u proračunu, pa to piše u obrazloženju koje prati prijedlog proračuna. Svaki od vijećnika može dobiti dodatne informacije, odgovorila je pročelnica Helena Masarić.

 

error: Content is protected !!