Prodajom poslovnih prostora, vila i zemljišta LRH zaradila gotovo 19 milijuna kuna @ Opatija

bipa_noc_opatija

Jedini prostor u funkciji bio je onaj bivšeg restorana Korzo, u kojemu već dugo vremena ”stanuje” BIPA-a, a nalazi se pokraj hotela Imperial. Uz njega, prodana je vila Lauriana, vila Medveja i caffe bar Plaža.

Opatija – Liburnia Riviera Hoteli u 2015. godini očekuju ostvariti oko 275 milijuna kuna prihoda, te oko 114 milijuna kuna dobiti prije amortizacije i poreznih davanja. Značajan udio u tom rezultatu imat će i nedavno prodani objekti, kao dio ”prve tranše” od jedanaest nekretnina u vlasništvu LRH koje su tražile svoje kupce.

Naime, prema nedavno objavljenoj obavijesti na Zagrebačkoj burzi, LRH je prodala lovransku vilu Laurianu, vilu Medveju, Caffe bar Plaža i bivši restoran Korzo, kao i jedno zemljište, za ukupnu vrijednost od gotovo 19 milijuna kuna.

Jedini prostor u funkciji bio je onaj bivšeg restorana Korzo, u kojemu već dugo vremena ”stanuje” BIPA-a, a nalazi se pokraj hotela Imperial. Ostala tri prostora derutna su, no usprkos tome svi zajedno uspjeli su postići cijenu četiri puta višu od knjigovodstvene, koja je za sve objekte zajedno iznosila 4,7 milijuna kuna.

Najvrijedniji među prostorima svakako je Vila Lauriana koja je smještena u samom centru Lovrana, na ulazu prema mulu i raspolaže sa čak 1.000 ”kvadrata” korisnog prostora i oko 500 kvadrata terase.

– Temeljem ostvarenih rezultata poslovanja za period od siječnja do listopada, te procjene kretanja rezultata do kraja 2015. godine obavještavamo javnost da Uprava Liburnia Riviera Hoteli d.d. Opatija procjenjuje da će u poslovnoj 2015. godini ostvariti ukupan neto poslovni prihod u iznosu od oko 251 milijun kuna, ukupan neto prihod u iznosu od oko 274 milijuna kuna, GOP u iznosu od oko 103,7 milijuna kuna te EBITDA u iznosu od oko 114 milijuna kuna. Navedene vrijednosti procjene poslovanja isključivo su na razini grube procjene, kazao je glavni pravni savjetnik Željko Borić.

Davor Žic / PodUčkun.net