Produljuju se privremene mjere za sprječavanje širenja korona virusa na području općine Matulji

Općina Matulji nastavlja u suradnji s Udrugom Malenica osiguravati stručnu pomoć za osobe koje se osjećaju osobito uznemireni aktualnim stanjem, te će isti u slučaju hitne potrebe moći potražiti pomoć na broj 098 464 755 od 10 do 12 sati svakoga dana uključivo i vikende.

Matulji – Općinski načelnik donio odluku kojom se produžuju mjere usmjerene suzbijanju širenja bolesti Covid 19 na području Općine Matulji, a koje se uvedene odlukom od 16.ožujka 2020.godine. Tako se do 15.svibnja 2020.godine produžuje se obustava rada Dječjeg vrtića Matulji i to u svim objektima te obustava korištenja prostora Općine Matulji i to za sva sportska i druga javna događanja kao i treninzi sportaša koja su planirana održati se u Školsko-sportskoj dvorani u Matuljima te korištenje ostalih prostora Općine Matulji za održavanje okupljanja bilo koje vrste (Dom Hangar, Jušići, Stari vrtić…), javili su iz općine Matulji.

Također, općina Matulji do 15. svibnja neće biti otvorena za stranke koje mogu kontakt sa službenicima Općine ostvariti putem e-maila : opcina.matulji@matulji.hr ili telefona: 051 274-114.

– Općina Matulji nastavlja u suradnji s Udrugom Malenica osiguravati stručnu pomoć za osobe koje se osjećaju osobito uznemireni aktualnim stanjem, te će isti u slučaju hitne potrebe moći potražiti pomoć na broj 098 464 755 od 10 do 12 sati svakoga dana uključivo i vikende. Pozivamo sve stanovnike da se i nadalje odgovorno pridržavaju donesenih mjera i preporuka Stožere civilne zaštite Republike Hrvatske. Također, pozivamo sve da i nadalje prate upute epidemioloških službi i Stožera civilne zaštite RH i Primorsko-goranske županije, a s ciljem što manjih posljedica za zdravlje. Još jednom apeliramo da se svi stanovnici što manje zadržavaju u prostorima gdje boravi više osoba, da izbjegavaju javna te privatna okupljanja, te da, posebice starija populacija, koriste mogućnost „kupovine putem dostave“. O eventualnim novim mjerama ili prekidu do sada donesenih mjera i preporuka javnost će biti pravovremeno izviještena putem web stranica Općine Matulji te Facebook stranice Općine Matulji, poručili su iz općine.

Za kraj dodajmo da je Općinsko vijeće Općine Matulji većinom glasova vijećnika donijelo Odluku o osnivanju, ustrojstvu i djelokrugu zajedničke Koordinacije Stožera civilne zaštite na području Grada Opatije i Općine Matulji u provedbi Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u RH, za vrijeme trajanja epidemije uzrokovane bolešću COVID-19, a kojom je, između ostaloga potvrđuje Sporazum o zajedničkom djelovanju stožera civilne zaštite u provedbi Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 23.ožujka 2020.godine o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u RH koji zaključen s Gradom Opatija. Budući da je i Gradsko vijeće Grada Opatija donijelo istu Odluku. Navedena Odluka i potpisani Sporazum trenutno se neće primjenjivati u dijelu izdavanja propusnica.

error: Content is protected !!