Produžen rok za prijavu izlaganja: Uloga mora u svakodnevnom životu Lovranaca tema znanstvenog skupa @ Lovran

...ilustracija...

…ilustracija…

Predviđena su izlaganja o temama koje pristupaju odnosu Lovrana i Lovranštine prema moru s različitih aspekata, a rok za prijavu je 20. veljače.

Lovran – Tisućljetna veza između mora i stanovnika Lovrana tema je znanstvenog skupa u organizaciji Katedre Čakavskog sabora Lovran nazvanog ”Od mora do mora: Uloga mora u svakodnevnom životu Lovrana i Lovranštine nekada i danas”. Skup će se u hotelu Lovran održati u travnju, a organizatori su objavili i poziv za prijavu izlaganja koja će biti objedinjena i tiskana naknadno u Zborniku Lovranšćine.

Predviđena su izlaganja o temama koje pristupaju odnosu Lovrana i Lovranštine prema moru s različitih aspekata.

– Predlažemo kratak popis mogućih tema i smjerova istraživanja: pomorci i pomorstvo Lovrana i Lovranštine, ribari i ribarstvo Lovrana i Lovranštine, druga zanimanja vezana uz more (barkajoli, banjini, prodavači ribe), žena i more, lovranska kupališta i obalna šetnica, uloga mora u suvremenoj lovranskoj turističkoj ponudi, more kao izvor hrane (tradicionalna prehrana i suvremena gastronomija), običaji i alati vezani uz more, pomorsko i ribarsko nazivlje u suvremenim lokalnim idiomima, more u lovranskoj frazeologiji, tematika mora u lovranskoj književnosti, more u lovranskoj onomastici i dr. Prioritet imaju teme koje ulaze u osnovno tematsko područje, no ovisno o broju prijava mogu se prihvatiti i druge teme koje pridonose znanstvenoj valorizaciji Lovrana i Lovranštine, istaknuli su organizatori.

Rok za prijavu produžen je do 20. veljače, a prijavnicu, koja se može pronaći i na službenim stranicama Općine Lovran potrebno je poslati elektroničkom ili običnom poštom na adresu Katedre.

Davor Žic / PodUčkun.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net