FOTO: Proglašeni najbolji sportaši Grada Opatije u 2012. godini

Liburnija.net: Azra Saleš i Robert Matulja

Robert Matulja i Azra Saleš najuspješniji sportaši Grada Opatije. Titula najuspješnije muške seniorske ekipe pripala je Odbojkaškom klubu “Opatija”, dok je najuspješnijom ženskom seniorskom ekipom proglašena momčad Karate kluba “Opatija”.

Opatija – Robert Matulja iz Jedriličarskog kluba “Opatija” i Azra Saleš iz Karate kluba “Opatija” najuspješniji su sportaši Grada Opatije u protekloj godini. Titula najuspješnije muške seniorske ekipe pripala je Odbojkaškom klubu “Opatija”, dok je najuspješnijom ženskom seniorskom ekipom proglašena momčad Karate kluba “Opatija”. Tako je na temelju pristiglih nominacija odlučio žiri u sastavu Mladen Sinožić, Zlata Torbarina, Jelena Kovačević, Franjo Dobrila, Mario Šikić, Fernando Kirigin i Aleksandar Monar.

Jedriličar Robert Matulja titulu najuspješnijeg sportaša zaslužio je osvajanjem 6. mjesta u konkurenciji 74 natjecatelja iz 19 zemalja na europskom prvenstvu klasa IOM radio upravljanih jedrilica koje se održalo u studenom na Cresu. Karatistica Azra Saleš osvojila je peto mjesto na pojedinačnom i drugo mjesto na ekipnom svjetskom prvenstvu za seniorke u kategoriji do 68 kilograma održanom u Parizu u studenom, a osvojila je i 2. mjesto ekipno na europskom prvenstvu na Tenerifima, 1. mjesto ekipno na Prvenstvu Mediterana u Tuzli, 5. mjesto pojedinačno na Prvenstvu Mediterana te 2. mjesto na Prvenstvu Hrvatske pojedinačno u Rijeci. Najuspješnija muška seniorska ekipa Odbojkaškog kluba “Opatija” u sastavu Anton Brnečić, Vedran Lepšić, Ivan Đorđević, Toni Jović, Aleksandar Balzani, Luka Vrkić, Sandro Dukić, Karlo Čule, Josip Aničić, Luka Osojnak, Fran Petrović i Deni Balen višegodišnji je jedini opatijski seniorski prvoligaš i prošle su godine osvojili 8. mjesto u elitnom rangu hrvatske odbojke. Ženska ekipa Karate kluba “Opatija” u sastavu Azra Saleš, Petra Žic i Ivona Tubić osvojila je treće mjesto na ekipnom državnom prvenstvu održanom u Zagrebu u prosincu.

U kategoriji juniora najuspješnijim sportašem proglašen je Igor Sušanj iz Športskog ribolovnog kluba “Jadran”, najuspješnija sportašica Anja Hamerlitz iz Jedriličarskog kluba “Opatija”, najuspješnija muška juniorska ekipa bili su članovi Nogometnog kluba “Opatija” u sastavu Alibašić, Sinožić, Pribanić, Juraga, Šaina, Kovačević, Hasičić, Srok, Kudrić, Hepp, Francetić, Tadić, Ismaili i Paravić, dok je najuspješnijom ženskom juniorskom ekipom proglašena ekipa Karate kluba “Opatija” u sastavu Petra Žic, Ana-Maria Barak i Glorija Majić.

Proglašeni su i najuspješniji kadeti Marko Gačić iz Jedriličarskog kluba “Opatija” i Karla Franović iz Stolnoteniskog kluba “Opatija 08”, najuspješnija muška kadetska ekipa su jedriličari JK “Opatija” Marko Gačić, Pavle Živanović, Marko Vuksanović, Tomas Hamerlitz i Andro Golja, dok je najuspješnijom ženskom kadetskom ekipom proglašena ekipa Stolnoteniskog kluba “Opatija 08” u sastavu Karla Franović, Mateja Arlović, Ivana Lesničar i Francesca Renner.

Osim nagrada u redovitih 12 kategorija dodijeljena su i posebna priznanja ocjenjivačkog suda za izvanredna sportska postignuća Dragutinu Galini iz Karate kluba “Opatija” za najuspješnijeg trenera i Vjekoslavu Gregoroviću iz Stolnoteniskog kluba “Opatija 08” za najuspješnijeg sportaša u kategoriji osoba s invaliditetomte posebna priznanja sportašima i sportskim ekipama za ostvarena izuzetna sportska postignuća Jedriličarskom klubu “Opatija”, Ivoni Tubić iz Karate kluba “Volosko”, Fedoru Nalisu treneru Karate kluba “Volosko” te Damiru Nakrstu treneru u Jedriličarskom klubu “Opatija”.

Priznanja najuspješnijim sportašima i sportskim djelatnicima uručili su predstavnici grada Opatije te predsjednik Športskog saveza Grada Opatije Fernando Kirigin. Svečanost dodjele priznanja vodio je Robert Ferlin, a svojim su je nastupom uveličale Mažoretkinje Grada Opatije te kantautor Mario Lipovšek Battifiaca.

[nggallery id=636]

Kristina Tubić / Liburnija.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!