Proglašenje automobilističke i karting sezone 2016. – 371 priznanje dodjeljuje se sutra u Zagrebu

haks pehari proglasenje

U zagrebačkom Hotelu ”The Westin“ održat će se završna svečanost Hrvatskog auto i karting saveza za sezonu 2016.

Zagreb – Najuspješniji sudionici hrvatskog automobilističkog i karting prvenstva sezone 2016. bit će proglašeni u Zagrebu u subotu 4.veljače s početkom u 19 sati na svečanosti Hrvatskog auto i karting saveza.

Dodijelit će se 371 priznanje za osvojena prva, druga i treća mjesta pojedinačno, ekipno ili timski u automobilističkim disciplinama državnog prvenstva na kružnim i brdskim stazama, auto rallya, autocrossa, ocjensko-spretnosnih vožnji, autoslaloma, kronometar vožnjama, tri kup natjecanja (formula driver, utrke ubrzanja i Business Seat Vip Kup) , te u karting sportu.

Posebnu pažnju plijeni 35 posebnih priznanja među kojima treba izdvojiti dva Zlatna volana HAKS-a kao najviša priznanja za trogodišnje uzastopno pojedinačno osvajanje prvenstva, te jedne Zlatne plakete za trogodišnji uzastopni timski naslov prvaka.

Proglasit će se i najuspješniji automobilisti, vozačica i kartingaši, te suci protekle sezone, a Nagrade za životno djelo nacionalnog saveza pripast će dvojici sportskih djelatnika.

Tradicionalna večer hrvatskog automobilizma i kartinga čiji je doimaćin Hrvatski auto i karting savez potrajati će dugo u noć, a uz specijalitete tijekom večeri dobitnike priznanja i goste zabavljat će zagrebačka „Grupa Joy“.

Proglašenjem prethodne i formalno se zaključuje „stara“ sezona, a lov na nove trofeje samo što nije počeo. Kalendar HAKS-a, iako još uvijek nepotpun zbog usklađenja međunarodnih obveza, i za ovu je godinu bogat i sadržajan, čak što više očekuje se i bogatijim od lanjskog obzirom na vremena u kojima živimo. Pripreme za otvorenje sezone 3. ožujka međunarodnim „6. Ina rallyem Kumrovec 2017:“ dobrano su se zahuktale. Domaćin će biti zagrebački Autoklub „Delta Sport“.

Tekst i foto: Miroslav Krpan / PodUčkun.net

error: Content is protected !!