Proglašenje najboljih vina @ Kastav

belica_sm…ukupno je nagrađeno 27 uzoraka vina, a u nedjelju će uslijediti svečano uručenje medalji…
…ove nedjelje, u mnogim kastavskim ugostiteljskim objektima moći će se kušati najbolja vina…

Kastav – Ove nedjelje, od 15 sati Pod Ložun, biti će održana svečanost proglašenja najboljih kastavskih vina na 6. ocjenjivačkom susretu vinara Kastavštine, pod nazivom ‘Belica 2011.’ .
Enolozi Tomislav Pavlešić i Nina Jurinjak, sommelieri Branko Muždeka i Nenad Kukurin te vinar Nikola Benvenuti protekla su dva tjedna ocjenjivali 33 uzorka vina iz cijele županije koja su bila podijeljena u pet kategorija.
– Već šestu godinu zaredom ova manifestacija daje velik doprinos svih u Kastvu da se naš grad pretvori u pravu eno-gastro destinaciju. A upravo je ova manifestacija pravi primjer uspješne suradnje Grada, Turističke zajednice, udruge Belica i kastavskih ugostitelja, kazao je Ivica Lukanović, gradonačelnik Kastva.
Ukupno je nagrađeno 27 uzoraka vina, pa će tako u nedjelju biti uručeno sedam zlatnih te po deset srebrnih i brončanih medalja, a predsjednik ocjenjivačke komisije Nenad Kukurin kazao je da pojedina vina toliko odskaču, da bi se bez pretjerivanja mogla mjeriti s kvalitetnim vinima na tržištu.
U degustaciji vina te domaćim delicijama, kastavskih ugostitelja, može se uživati u slijedećim ugostiteljskim objektima: restoran Bonaca, Vidikovac, Loža, Nero, Mex cantina El Pablo, Kastav pub, Kukuriku, Villa Mira, Oštarija pul Kukurina i Rustica.
Ivan Mellor / Liburnija.net
___________________________________________________________________________________________
Portal Liburnija.net; Vaše novosti iz Liburnije – Opatija, Kastav, Matulji, Lovran i Mošćenička Draga

error: Content is protected !!