Program rada UABA

Matić poljana @ Gorski kotar

Matić poljana @ Gorski kotar

Opatija – Program rada novog vodstva Udruge antifašističkih boraca i antifašista Opatije za predstojeće mjesece prezentiran je na konferenciji za novinare održane u prostorijama društva.
– Na prvoj sjednici nakon Izborne skupštine predsjedništvo je izabralo Olega Mandića za predsjednika udruge, a Ersiliju Kopani i Milu Basarića za potpredsjednike.
Tada smo odlučili ustanoviti i operativni kolegij u kojem će djelovati predsjednik, podpredsjednici i tajnica Suzi Cvjetković, a koji će svoje sjednice održavati svake druge srijede, kazao je novi predsjednik Oleg Mandić.
Na svom je prvom sastanku kolegij odredio i plan rada za travanj, svibanj i lipanj, a prvi događaj stiže već, sutra, 1. travnja.
– U 11 sati ispred odmarališta Ine na Učki održat će se svečanost u povodu 66. obljetnice osnivanja 1. istarske brigade “Vladimir Gortan” i Prve oblasne konferencije USAOH-a za Istru. Bogat program nastavlja se 24. travnja komemoracijom kraj spomenika Jama u Ičićima, mjestu gdje je prije 65 godina ubijeno 37 boraca iz ovog kraja, te će se istog dana u Mošćeničkoj Dragi obilježiti 65. obljetnica povijesnog iskrcavanja 4. armije NOV-a.
Posljednji događaj u travnju je komemoracija u Lipi, 30. travnja u 15 sati. Za odlazak na na obilježavanje jedne od najstravičnijih zločina u našem kraju, kad su Nijemci do temelja spalili to selo u matuljskom zaleđu i ubili 256 ljudi, biti će organiziran autobus.
.
Udruga će organizirati i posjet centralnoj proslavi Dana pobjede nad fašizmom u Zagrebu, 9. svibnja, te odlazak na Memorijal mira na Matić poljani 6. lipnja, a ostale su aktivnosti i polaganje vijenaca prilikom blagdana te ponovo postavljanje izložbe “Crna noć je šapićala” u Lovranu.
Ivan Mellor

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net