Programom na Korzu počela akcija prikupljanja sredstava za nabavu novog gradskog bibliobusa

bibliobus_rijeka_akcija (1)

Na štandu su izloženi dječji radovi na temu bibliobusa, ispunjavale su se bojanke s motivima kampanje, poklanjaju knjige zahvale za donaciju, vozi se mali model bibliobusa i vrši ostale animacijske i radioničke aktivnosti.

Rijeka – Otvorenjem štanda ispred Narodne čitaonice na Korzu, druženjem s prvim donatorima i podupirateljima nabave novog bibliobusa, uglednim Riječanima i prijateljima Gradske knjižnice Rijeka jučer je počela javna akcija prikupljanja sredstava za nabavu novog vozila gradskog bibliobusa. Time se ujedno obilježio i Međunarodni dan pismenosti.

bibliobus_rijeka_akcija (2)

Prisutnima su se obratili Gorana Tuškan Mihočić, ravnateljica Gradske knjižnice Rijeka, Dejan Sablić, Metronetov direktor Regije Zapad, Igor Šepić, predstavnik sponzora INA-e i direktor Rafinerije nafte Rijeka, Hrvoje Sitar, mladi riječki poduzetnik iz firme Vertex BS. Kao prvi podupiratelji akcije istaknuli su važnost potpore poduzetnika i gospodarstva lokalnoj knjižnici te svoj ponos što je riječ o upravo o bibliobusu koji dovodi knjigu do onih kojima je iznimno potrebna – male djece, umirovljenika, zaposlenih kojima radni ritam ne omogućava čest odlazak u knjižnicu…

Na štandu su izloženi dječji radovi na temu bibliobusa, ispunjavale su se bojanke s motivima kampanje, poklanjaju knjige zahvale za donaciju, vozi se mali model bibliobusa i vrši ostale animacijske i radioničke aktivnosti.

Dolaskom je podršku akciji pružio i cijeli niz uglednih riječkih lica kao što su Snježana Prijić Samaržija, Dražen Baljak, Zoran Baljak, Slaven Tolj, Miranda Đaković, Sven Maričić, Davor Mandić, Jadranka Lacković, Ivan Pešut, Zoran Žmirić, Zoran Krušvar, Larissa Smokvina, Mario Lipovšek Battifiaca, Marko Tolja i mnogi drugi…

Podsjetimo, “Pogurajmo bibliobus” je među narodnim knjižnicama jedinstvena javna kampanja prikupljanja sredstava za uslugu koja omogućava pristup knjizi i svijetu mašte cijeloj zajednici – uz pomoć knjižnice na kotačima! Bibliobusu se može pomoći na više načina, a svi su najbolje predstavljeni na posebnoj internetskoj stranici kampanje bibliobus.gkr.hr. Također, donacije je moguće izvršiti i u odjelima i ograncima Gradske knjižnice Rijeka.

pogurajmo_bibliobus

N. Cvjetović / PodUčkun.net