Projekt ‘Rivijera kroz stoljeće’ ovog vikenda @ Opatija

U subotu i nedjelju, 2. i 3. veljače u Opatiji održati će se ”Ples pod maskama“ i koncert karnevalske glazbe s glumačko-plesnom izvedbom duhovitih opatijskih ”ćakula“ kroz stoljeće u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner.

Opatija – Ove subote i nedjelje, 2. i 3. veljače svi posjetitelji moći uživati u nizu zabavnih karnevalskih događanja u sklopu priredbe ”Rivijera kroz stoljeće: Karneval – Ballinjerada“ kojima Opatija evocira svoju bogatu turističku tradiciju s početka 20. stoljeća.

– Događanja započinju u subotu, 2. veljače, kada će od 10,00 do 12,00 sati, te od 16,00 do 17,30 sati, na prostoru opatijske tržnice, Lungomareu, u parku te terasama hotela nastupati ”one man band svirači“ svirajući karnevalsku glazbu. U 19,00 sati u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner, održat će se koncert karnevalske glazbe i glumačko-plesna izvedba duhovitih opatijskih ”ćakula“ kroz stoljeće nakon čega slijedi ”Ples pod maskama“. Nastupaju : Big Band Josipa Forembachera, voditelji, glumci i pjevači Robert Ferlin, Katja Budimčić, Goran Navojec, Zijah Sokolović, plesna skupina Rotondo, plesni parovi Ana Herceg i Marko Herceg, Ištvan Varga i Gabrijela Pilić i ostali, poručili su iz opatijske Turističke zajednice.

Program ‘Riviera kroz stoljeća’

U nedjelju, 3. veljače, karnevalska zabava nastavlja se uz Balinjeradu s Festivalom karnevalske glazbe na ulici i na Slatini u okviru kojeg nastupa više od tri stotine glazbenika, od puhačkih orkestara s mažoretkinjama do vrsnih imitatora svjetskih glazbenih legendi The Beatlesa, The Rolling Stonsa, Elvisa Presleya, Michaela Jacksona i drugih.

– Ovim će se događanjima Opatija vratiti u doba najveće slave, raskoši i kozmopolitizma tadašnjeg bisera Jadranske rivijere, u doba kada su hotele, vile i šetališta posjećivale brojne poznate osobe i kada je posvuda odjekivala plesna glazba. Događanja su dio pilot projekta ”Rivijera kroz stoljeće“ koji predstavlja jedan od šest vodećih destinacijskih turističkih događanja, koja će se razvijati u okviru projekta ”365 dana Rivijere“ za Portorošku i Opatijsku rivijeru, financiranog jednim dijelom od strane Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Cilj projekta je unaprijediti, putem inovativnih kulturnih i zabavnih događanja za obje jadranske rivijere, prepoznatljivost i atraktivnost na način da nova događanja postanu generator dolaska gostiju 365 dana godišnje. Suradnja između Opatijske i Portoroške rivijere zasniva se na zajedničkoj tradiciji ”Jadranske rivijere“ koju povezuje glazba, ples, zabava i bogata gastronomska ponuda, te su ti životni užici povezani sloganom ”Sve radosti života“, poručili su iz opatijske Turističke zajednice

Priredbu sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA SI–HR 2007–2013), u okviru šireg projekta ”365 dana kulturnog turizma u kolijevci srednjoeuropskog turizma“ koji provode partneri projekta Općina Piran, Turistička zajednica Portoroža te Grad Opatija i Turistička zajednica grada Opatije.

Nikola Cvjetović / Liburnija.net

error: Content is protected !!