Projekt spreman za realizaciju: Nakon ljeta kreće proširenje draške luke i izgradnja obalnog šetališta @ Mošćenička Draga

Arhiva

U narednom razdoblju, naime, trebala bi se nastaviti realizacija proširenja opatijske luke, pri čemu bi planirana 7. faza trebala prva krenuti u realizaciju – radi se o značajnom proširenju mula čime bi se stvorio dodatni prostor za prihvat turističkih i lokalnih brodica.

Opatija, Lovran, Ika, Medveja, Mošćenička Draga – Dogradnja operativne obale luke u Mošćeničkoj Dragi te izgradnja obalnog šetališta najvažniji je projekt Lučke uprave Opatija – Lovran – Mošćenička Draga u ovoj godini, moglo se doznati na nedavnom sastanku ravnatelja županijskih lučkih uprava u novom mandatu sa zamjenicom župana Marinom Medarić.

Uz ravnatelja Fernanda Kirigina, uime opatijske lučke uprave sudjelovao je i donedavni ravnatelj Zdravko Debelić, kojemu je – kao i bivšim ravnateljima drugih lučkih uprava, Vanji Debeliću i Gracijanu Petriniću – dožupanica uručila prigodne poklone te se zahvalila u ime Primorsko-goranske županije na dosadašnjoj uspješnoj suradnji.

Zamjenica Medarić podsjetila je kako su od osnivanja županijskih lučkih uprava u 1990-im godinama, prihodi narasli s početnih oko 5 milijuna kuna do sadašnjih i više od 50 milijuna kuna. Istaknula je da se rade značajni projekti te dobru komunikaciju s lokalnom zajednicom.

– Unatoč ponekim različitostima u mišljenjima, sve se uspješno rješavalo zajedničkom suradnjom, s obzirom na bitni značaj projekata za samu zajednicu, zaključila je Medarić, a pročelnica UO za pomorsko dobro, promet i veze Nada Milošević rekla je kako se na području županijskih lučkih uprava odvijaju vrlo intenzivne, konkretne projektne aktivnosti.

Na liburnijskom području ključni projekt za ovu godinu, a čija bi realizacija mogla krenuti nakon ljeta, jest proširenje luke u Mošćeničkoj Dragi, koje će pratiti i uređenje šetališta na lučkom području, kao dio većeg općinskog projekta izgradnje obalne infrastrukture. Projekti u ostalim mjestima koje pokriva Lučka uprava Opatija – Lovran – Mošćenička Draga trenutačno su u fazi dovršetka ili izrade projektne dokumentacije.

U narednom razdoblju, naime, trebala bi se nastaviti realizacija proširenja opatijske luke, pri čemu bi planirana 7. faza trebala prva krenuti u realizaciju – radi se o značajnom proširenju mula čime bi se stvorio dodatni prostor za prihvat turističkih i lokalnih brodica. Na području Ike planira se temeljito proširenje luke koje bi donijelo oko 200 novih vezova, dok je projekt luke Medveja vezan uz izgradnju žičare na Učku.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!