Prolaz u šesnaestinu finala Kupa Hrvatske – iz ‘pera’ kapetana ekipe

Liburnija.net: Juniori s trenerom Daliborom Zobićem

U nastavku teksta pročitajte kako je naš najmlađi suradnik, ujedno i kapetan juniorske momčadi NK Opatije doživio ‘prolazak’ njegove ekipe u šesnaestinu Kupa Hrvatske te kako je tekla utakmica u kojoj su opatijski juniori ostvarili povijesni uspjeh.

Opatija – Prošle srijede juniori su otišli u Pazin kako bi odigrali kup utakmicu protiv NK Pazinke. Došavši u Pazin shvatili su da im neće biti lako pobijediti s obzirom na stanje igrališta, ali takvi uvjeti igre nisu im ništa novo pa su ipak znali kako bi se trebali postaviti u igri.

Međutim, kada je utakmica počela, juniori NK Opatije djelovali su pomalo “pospano” i “nespremno”. Kao da su bili zbog prevelikog uzbuđenja bili izgubljeni na terenu. I baš kada su Opatijci stali na noge, nakon odmora, i počeli igrati kako znaju, uslijedio je udarac iz kuta nakon kojeg se lopta odbija na dvadesetak metara gdje se nalazio igrač Pazinke, Baša, koji snažnim udarcem upućuje loptu prema opatijskim vratima, ona u bloku pogađa braniča Opatije, mijenja smjer, vara vratara Alibašića i odlazi u mrežu gostiju za rezultat 1:0 u 53. minuti.

No, Opatijci nisu posustali i predali se nakon primljenog pogotka već su postali agresivniji i opasniji po vrata Pazinke, rekli bi da su “stavili u veću brzinu” i odlučili preuzeti sve u svoje ruke, odnosno noge.

A onda, u 65.minuti,prekršaj negdje na 40 metara napravili su Pazinjani, a ulogu izvođača preuzeo je Kovačević, uputio dugu i visoku loptu u šesnaesterac gdje se najbolje snašao Juraga koji glavom udara loptu prebacuje vratara Pazinke i postiže pogodak i vraća rezultat u egal.

Nakon izjednačenja Opatijci su nastavili sa dobrom igrom, dok je na Pazinjane taj izjednačujući pogodak psihički utjecao. Unatoč tome što su se Opatijci trudili postići novi i pobjednički pogodak to im nije uspjelo pa je utakmica završila rezultatom 1:1 što je značilo da će se pobjednik odlučiti izvođenjem udaraca s bijele točke. Nakon dogovora kapetana ekipa i glavnog sudca utakmice odlučeno je da će jedanaesterce prvi izvoditi ekipa NK Pazinke.

A trener Opatije, Zobić, nakon konzultacija sa svojim igračima određuje petoricu koja će pucati, a to su redom: Tadič, Paravić, Šaina, Hasičić, Francetić. Međutim, od njih petero samo su dvojica uspjeli zabiti, dok su Tadić i Hasičić pogodili okvir vrata, a udarac Šaine zaustavio je vratar.

Iako su Opatijci promašili 3 od 5 jedanaesterca nisu izgubili jer su jednako učinkoviti s bijele točke bili i igrači Pazinke pa je pucanje jedanaesteraca otišlo u šestu seriju. U šestoj seriji, igrač NK Pazinke pogađa okvir vrata, a prema bijeloj točki krenuo je Opatijac Ian Hepp.

Opatijci, zagrljeni na centru, čekali su sudački zvižduk i nadali se pogotku svoga kolege i suigrača. Hepp se zaletio na loptu, vratar domaćih bacio se u svoju lijevu stranu kao i prethodnih 5 puta, a Hepp šalje loptu u golmanovu desnu stranu i postiže pobjedonosni pogodak i donosi prolazak u 1/16 finala hrvatskog juniorskog Kupa.

Opatijci su se sjurili na Heppa, srušili ga na pod i započeli sa slavljem koje je trajalo do ranih jutarnjih sati. Kao suradnik Liburnija.net portala, a ujedno i kapetan juniorske momčadi NK Opatije, želio bih čestitati svim svojim suigračima na ovoj pobjedi i prolasku u sljedeću fazu kupa. Osim suigračima, želio bih čestitati i treneru Zobića na ovom velikom i “povijesnom” uspjehu.

Marko Francetić / Liburnija.net

error: Content is protected !!