Proljetni plesni koncert ansambla Lado u Zajcu

ansambl_lado_zajc_2015 (1)

Ovogodišnji proljetni program bit će izveden u dva dijela, a atraktivni repertoar sastavljen je od niza najpopularnijih pjesama i plesova središnjeg te sjeverozapadnog dijela Moslavine, starih splitskih plesova, baranjskih plesova, folklorne baštine Gorskog kotara do scenskog prikaza završnog žetvenog običaja, svatovskih običaja…

Rijeka – Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske Lado održat će svoj proljetni koncert na kojem će predstaviti program narodnih plesova i pjesama raznih hrvatskih krajeva u petak, 24. travnja s početkom u 19:30 sati u HNK Ivana pl. Zajca Rijeka.

ansambl_lado_zajc_2015 (2)

Ovogodišnji proljetni program bit će izveden u dva dijela, a atraktivni repertoar sastavljen je od niza najpopularnijih pjesama i plesova središnjeg te sjeverozapadnog dijela Moslavine, starih splitskih plesova, baranjskih plesova, folklorne baštine Gorskog kotara do scenskog prikaza završnog žetvenog običaja, svatovskih običaja.. Bit će izvedeni pjesme i plesovi bačkih Hrvata Bunjevaca te još puno toga.

Ansambl LADO osnovan je sa zadaćom i ciljem istraživanja, prikupljanja, umjetničke obrade i scenskog prikazivanja najljepših primjera bogate hrvatske glazbene i plesne tradicije. Njegovih 37 vrhunskih plesača, koji su istodobno i izvanredni pjevači, s lakoćom se transformiraju iz plesnog ansambla u reprezentativan folklorni zbor, a 14 odličnih glazbenika svira pedesetak tradicijskih i klasičnih instrumenata. Svaki koncert Ansambla, uz pjesmu i ples, ujedno je i svojevrsna revija originalnog hrvatskog tradicijskog ruha.

Jedinstvenost Ansambla prepoznala je i publika u brojnim svjetskim koncertnim dvoranama u kojima je LADO nastupao, među kojima su: Royal Albert Hall u Londonu, City Centre u New Yorku, Mann Auditorium u Tel Avivu, Sydney Town Hall i mnoge druge. Za svoj radi i zasluge u promicanju nacionalne baštine, LADO je dobio mnoge nagrade i priznanja.

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!