Promjene na čelu istrodemokrata – Neven Varljen odstupio, IDS večeras bira novog predsjednika @ Opatija

Aktualni saziv predsjedništva IDS-a @ Opatija

Aktualni saziv predsjedništva IDS-a @ Opatija

Jedina osoba koja je zasad istaknula svoju kandidaturu za mjesto predsjednika je dosadašnji potpredsjednik O’Brien Scaluncih, koji je i bio protukandidat Varljenu na posljednjoj izbornoj skupštini održanoj krajem 2013. godine.

Opatija – Izborna skupština gradske podružnice IDS-a Opatija održat će se večeras, u ponedjeljak 30. ožujka u 17 sati u Villi Antonio, a nešto više od 160 članova podružnice bit će u prilici izabrati novog predsjednika. Naime, čelno mjesto ostalo je upražnjeno nakon ostavke dosadašnjeg predsjednika Nevena Varljena koju je najavio na protekloj redovnoj izvještajnoj skupštini, a birat će se još jedan član predsjedništva na mjesto koje je ostalo upražnjeno nakon ostavke Roberta Žigulića prije godinu dana.

– Odluka o ostavci je apsolutno osobne prirode, isključivo zbog manjka vremena za kvalitetnim vođenjem stranke zbog brojnih poslovnih, ali i obiteljskih obveza. Iako je može činiti da je donesena naglo, odluku sam donio nakon dužeg perioda razmišljanja. Odluka nije bila nimalo lagana obzirom da već deset godina aktivno sudjelujem u opatijskoj politici, kazao je Varljen, istaknuvši da se povlači i s mjesta gradskog vijećnika i svih ostalih političkih funkcija izuzev članstva u Socijalnom vijeću za koje smatra da se nadovezuje na njegovu liječničku profesiju.

Jedina osoba koja je zasad istaknula svoju kandidaturu za mjesto predsjednika je dosadašnji potpredsjednik O’Brien Scaluncih, koji je i bio protukandidat Varljenu na posljednjoj izbornoj skupštini održanoj krajem 2013. godine. Ipak, neslužbeni izvori unutar IDS-a ističu mogućnost pojave novih kandidata na samoj skupštini, prvenstveno zbog neslaganja sa Sclaunichovim stavovima, kao i prisnog odnosa koji je ovaj opozicijski vijećnik razvio s gradonačelnikom Ivom Dujmićem, koji mu zamjera velik broj članova stranke.

Neven Varljen

Neven Varljen

– Možda i atipična pojava u politici, moja ostavka se događa u vrlo mirnom periodu GP IDS-a Opatija. Naime, nakon što je IDS Opatija prošao svojevrsnu katarzu a rezultat brojnih vrludanja i unutarstranačkih prepirki bio strmoglavi pad popularnosti, protekle dvije godine IDS je stabilizirao svoju poziciju i na posljednjim lokalnim izborima ”obranio”’ svoja dva mjesta u Gradskom vijeću, a malo nam je nedostajalo do trećeg, kazao je Varljen dodavši da su rad i aktivnost predsjedništva, kao i odnosi unutar predsjedništva stranke bili više nego korektni.

Naglasio je da se stranka posvetila provedbi vlastitih programskih smjernica, te da je IDS stranka koja je već 25 godina prepoznatljiva po borbi za napredak lokalnog stanovništva, a ”najbolji dokaz uspješnosti u toj borbi je niz jedinica lokalne samouprave na području Istre koji su po svim socio-ekonomskim pokazateljima daleko odmakle od bijednog prosjeka Hrvatske”.

– Mene, kao i ostale članove IDS-a Opatija, trebala bi veseliti činjenica što smo članovi stranke koja se razvija i prilagođava vremenima u kojima živimo, stranke koja ne uskraćuje priliku mladim ljudima što dokazuje sastav novog čelništva stranke na čelu s Borisom Miletićem. To potvrđuje i činjenica da je predsjednik Miletić, koji je zajedno s glavnim tajnikom Sponzom prije nekoliko dana nazočio sjednici predsjedništva IDS-a Opatija, nedvosmisleno je rekao da će u IDS-u inzistirati prvenstveno na jednoj stvari, a to je da u radu stranke sudjeluju samo osobe koje javne interese stavljaju daleko ispred onih osobnih! Takva izjava trebala bi radovati svakog člana naše stranke i biti mu poticaj za političku aktivnost baziranu na iskrenim namjerama, istaknuo je Varljen.

Bivši predsjednik stranke pozvao je sve članove da se odazovu izbornoj skupštini i izaberu kandidata koji će najbolje obavljati povjerenu mu dužnost.

– Sasvim svjestan da su ljudi u ovom trenutku duboke egzistencijalne krize vrlo malo motivirani za sudjelovanje u politici, ipak bih pozvao što veći broj članova i simpatizera IDS-a da dođu na narednu skupštinu te da se aktivnije uključe u rad stranke i budućeg predsjedništva. Novom predsjedniku i novim članovima predsjedništva želim puno motivacije za radom, a ako toga bude, ne sumnjam u uspjeh na svim predstojećim izborima, zaključio je Varljen.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!