ERSTE AD

PROMO artDENTAL – Što za vaše zdravlje znače preventivni odlasci zubaru?

Redovne kontrole kod stomatologa važne su radi prevencije bolesti zuba i pozitivno utječu na vaše opće zdravlje, isto kao što neadekvatna oralna higijena može uzrokovati brojne druge probleme kao što su;  bolesti na srcu, zglobovima, koži i kosi, u obliku dermatoloških oboljenja.

Kastav – Zdravlje nam je svima vrlo važno. Često ga povezujemo s odsustvom boli i općenito, dobrim osjećajem organizma. Uzrečice poput “čistoća je pola zdravlja” ili “zdravlje započinje u ustima”, na žalost, ne shvaćamo dovoljno ozbiljno i ne povezujemo odmah sa zubima.

Zubi su jedinstvene građe i funkcije, vrlo su dobro opskrbljeni žilama i živcima. Sudjeluju u probavi žvakanjem i sjeckanjem hrane, refleksi na hladno i toplo štite ostatak probavnog sustava od prevruće ili prehladne hrane.

Osjećaj boli upozorava organizam da nešto nije u redu i da bi trebalo spriječiti nastanak daljnje bolesti. Međutim, puno je lakše kada do bolesti ni ne dođe.

Sprječavanjem nastanka oboljenja zubi sprječavamo i moguće komplikacije i širenje na druge organe i organske sustave. Pa kako ih spriječiti?

Redovne kontrole kod stomatologa važne su radi prevencije bolesti zuba i pozitivno utječu na vaše opće zdravlje, isto kao što neadekvatna oralna higijena može uzrokovati brojne druge probleme kao što su;  bolesti na srcu, zglobovima, koži i kosi, u obliku dermatoloških oboljenja.

1 do 2 kontrolna pregleda godišnje i prevencijom bolesti zuba, utječete pozitivno na cijeli organizam.

Četkica i pasta za zube dva puta dnevno mogu napraviti jako puno za zdravlje. Sve bakterije koje se množe tijekom dana u usnoj šupljini su potencijalno opasne u širenju bolesti. Smanjenjem njihovog broja smanjujemo mogućnost za stvaranje karijesa, upala, bolova, lošeg zadaha i gubitka samopouzdanja zbog “ružnih” zubi.

Zdravlje nije samo odsustvo bolesti, već i stanje potpunog fizičkog, psihičkog i socijalnog blagostanja, zato je veoma važno posvetiti posebnu pažnju održavanju oralnog zdravlja.

Možda vas zubi ne bole, ali ako niste zadovoljni njihovim izgledom utjecat će na vaše raspoloženje i ponašanje u društvu. Prva stvar koju ljudi primijete na vame je osmijeh, zato ako imate problema s četkanjem i čini vam se da ne uspijevate dovoljno dobro četkati zube, raspitajte se kod svog stomatologa kako i na koji način najbolje četkati i nasmiješite se sa samopouzdanjem.

Dakle, ključ je u preventivnoj stomatologiji – “bolje spriječiti nego liječiti. Održavanje higijene i redovne posjete stomatologu pomoći će vam spriječiti daljnje širenje bolesti na druge organe, spriječit će nepotrebne bolove, neprospavane noći, olakšati probavu, žvakanje, komunikaciju, i vaš život učiniti dužim i bezbrižnim.

Nazovite nas već danas!

KASTAV ▪ OPATIJA
Tel: 051 582 888 • Mob: 095 482 8888
E-mail: info@artdental.hr www.artdental.hr

error: Content is protected !!