PROMO: Cijena zlata zbog Brexita skočila 10 posto – Saznajte zašto je pametno uložiti u plemenite metale @ Kastav

Asortiman2_01

Cijena zlata zbog troškova proizvodnje ne može značajno padati, no može vrlo brzo rasti, kao što je pokazao britanski referendum. Investicijsko zlato uključuje zlatnike, dukate, pločice i poluge, koje se mogu kupiti već za nekoliko stotina kuna u trgovinama the.bank.of.gold. koje postoje u Zagrebu, Splitu i – Kastvu.

Kastav – Referendum kojim su stanovnici Velike Britanije odlučili napustiti Europsku uniju bio je sjajan primjer utjecaja političke i gospodarske nestabilnosti i nesigurnosti na svjetska tržišta, pri čemu je osobito važan bio odnos tržišta vrijednosnih papira i zlata. Naime, dok su svjetske burze ”potonule”, zlato je u jednom danu ”skočilo” za gotovo deset posto, što je najveći rast u tako kratkom razdoblju još od 2008. godine i tadašnje eskalacije globalne krize.

Plocica_Dukat_01

Zlato se smatra sigurnim ulaganjem, zbog činjenice da je njegova najniža vrijednost ograničena relativnom malom količinom u prirodi – svo zlato koje postoji na svijetu moglo bi stati u kocku koja bi bila otprilike velika kao prosječni neboder – ali i visokim troškovima proizvodnje koji se kreću oko tisuću dolara za iskop i izradu jedne unce čistog zlata. To je tek tridesetak posto manje od trenutačne cijene zlata koja se kreće oko 1.320 dolara za uncu.

Upravo zbog toga, cijena zlata ne može previše padati, no može snažno rasti, osobito u vrijeme krize, što pokazuje i činjenica da je 2012. godine, kada je recesija bila na vrhuncu, cijena zlata iznosila oko 1.900 dolara za uncu, čak 50 posto više nego sada.

Praktički svi financijski savjetnici slažu se da bi idealan portfelj svakog ulaganja trebao imati i značajnu zalihu zlata, i to zato što mu je vrijednost vrlo stabilna, za razliku od novca ili dionica, ali i zbog činjenice da se radi o vrlo likvidnoj imovini, koja se lako i jednostavno može zamijeniti za novac. Postoji još jedan dodatan razlog zbog kojeg je zlato vrlo tražena investicijska roba i u Hrvatskoj – u našoj zemlji na trgovinu zlatom ne plaća se PDV, kao niti porez na dohodak ostvaren prodajom zlata, što ga čini praktički jedinom preostalom domaćom ”poreznom oazom”.

Više informacija o zlatu, kretanju njegove vrijednosti i poreznim iznimkama vezanim uz ovu investiciju, možete naći na stranicama prvog hrvatskog lanca specijaliziranog za trgovinu investicijskim zlatom – the.bank.of.gold. koja uz ekskluzivne butike u Zagrebu i Splitu, ima i svoj ured u Kastvu. Među svojim uslugama nude i potpuno besplatno savjetovanje o ulaganju, prilagođeno željama i mogućnostima klijenata, a za informativne upite otvoren je i besplatni broj telefona 0800 510 510.

Promo / PodUčkun.net

error: Content is protected !!