Promo Matulji Tours: 5 razloga zašto posjetiti Veneciju u vrijeme karnevala!

Upustite se u avanturu sa agencijom Matulji Tours  23.2. ili 2.3.2019 po cijeni od samo 200 kn po osobi.  Kako bi uživali u događaju koji će Vas zacijelo ostaviti bez daha, javite nam se na  051/ 275 055  ili pošaljite mail na info@matuljitours.hr 

Matulji – Doživite poznatu talijansku ljepoticu Veneciju – najljepši i najromantičniji grad na svijetu, sa svojim kanalima, gondolama i bogatom poviješću. Karneval u Veneciji jedan je od najpopularnijih europskih karnevala, vrijeme kada cijeli grad postaje pozornica na kojoj domaćini pokazuju svoje raskošne maske….

Venecija je prekrasna u svako godišnje doba, ali vrijeme maškara donosi slavni venecijanski karneval, stoga, nabrojat ćemo neke od razloga zašto Veneciju posjetiti baš za vrijeme karnevala, iako ostali razlozi govore zašto je posjećivati – uvijek!

 1. Razgledajte karneval
  Još od  stoljećaVeneciju posjećuju turisti i dive se njezinim ljepotama, odnosno trgu Sv. Marka, mostu Rialto i ostalim znamenitostima. No, grad je dao i umjetnike koji su bilježili atmosferu karnevala, kockanja i kurtizana. Tu se posebno ističu slikari Pietro Longhi i Gabrielle Bella, koji su zauvijek ovjekovječili atmosferu karnevala, a njihova djela možete razgledati u muzejima – Querini Stampalia i Ca’ Rezzonico.

 

 1. Posjetite ćeliju velikog ljubavnika Casanove
  Gospodin Casanova za života je itekako griješio, a greška ga je i dovela iza rešetaka. Njegova ćelija je u Duždevoj palači, a tura njome košta 20 eura. Ako vas zanima umjetnost i arhitektura, s palačom ne možete pogriješiti.

 

 1. Palača Ca d’oro
  Vjerojatno jedna od najromantičnijih zanimljivosti u povijesti Venecije zbila se  godine. Tad je naime ruski umjetnik Prince Troubetzkoy poklonio talijanskoj balerini Mariji Taglioni palaču Ca d’oro na Velikom kanalu. Palača danas služi kao muzej.

 

 1. Spektakularni „Let anđela“
  Najspektakularnijih dio karnevala. Ako vas zanima kako izgleda ekstravagantni kostim u kojem kraljica karnevala doleti na Markov trg, požurite, jer do tog događaja ostalo je još jako malo vremena.

 

 1. 3 milijuna posjetioca godišnje
  Nošenje maski strogo je zabranio carFranjo II., tako da je  karneval ukinut. Organizirani festival vraćen tek 1979. – dakle skoro 200 godina poslije. Od tada do danas za vrijeme karnevala grad godišnje posjeti oko 3 milijuna ljudi.

Upustite se u avanturu sa agencijom Matulji Tours  23.2. ili 2.3.2019 po cijeni od samo 200 kn po osobi.  Kako bi uživali u događaju koji će Vas zacijelo ostaviti bez daha, javite nam se na  051/ 275 055  ili pošaljite mail na info@matuljitours.hr

Našu ostalu ponudu pogledajte na linku: https://www.matuljitours.com/

Vaš Matulji Tours

 

error: Content is protected !!