Promo Matulji Tours : Valentinovo u Veroni

15. veljače predviđen je garantirani jednodnevni izlet autobusom za Valentinovo u Veroni…

Matulji – Valentinovo je dan kada se u svijetu proda najviše ruža, nakita, ali I dan kada vlasnici restorana zadovoljno trljaju ruke. U različitim zemljama i kulturama, Dan zaljubljenih slavi se na različite načine. U nastavku vam donosimo neke od najzanimljivijih običaja.

Francuska – najpoznatije odredište zaljubljenih u Francuskoj nije Pariz već Saint – Valentin, u pokrajini Indre. Valentinovo ovdje traje duže – svečanosti se održavaju čak tri dana.

Japan – žene za Valentinovo svojim partnerima, muškim kolegama s posla i nadređenima poklanjaju čokoladu. Mjesec dana kasnije, 14.ožujka, muškarci ženama poklanjaju bijelu čokoladu ( tzv. White Day ).

Singapur – slobodne žene po narančama ispisuju svoje brojeve telefona te ih bacaju u rijeke i jezera. Slobodni muškarci ih potom vade i jedu.

Sjeverna Afrika – žene slave tako što ime svog voljenog pričvrste pribadačama za rukav, a ta tradicija vuče korijene još iz Starog Rima.

Italija – Verona je u Italiji za Valentinovo u središtu pozornosti. Jedna od tradicija vezana za ovaj praznik je da se neudane djevojke probude prije zore i čekaju prvu mušku osobu koju će ugledati. Vjerovalo se da e se u roku od godinu dana udati za tog muškarca. Najpopularniji poklon je Baci Perugina – lješnjak prekriven čokoladom na čijem su omotu ispisane romantične poruke. Talijani ispisuju ljubavne poruke svojim voljenima, a oni koji bi se željeli zaljubiti i pronaći svoju srodnu dušu, šalju svoja pisma Juliji – simbolu tragične ljubavi. Najljepša pisma se nagrađuju.

Bez obzira koji razlog odabrali za posjet Veroni, možete se prijaviti na naš garantirani jednodnevni izlet autobusom za Valentinovo u Veroni 15.02.2020., a više informacija o izletu potražite OVDJE.

Promo Matulji Tours