PROMO: Pravo je vrijeme za ulaganje u zlato – očekuje se značajan rast cijena @ Lovran, Matulji, Opatija

auro_domus_invest_zlato

Usprkos trenutačnom padu vrijednosti plemenitih metala, poznate svjetske investicijske kuće najavljuju novi rast, što otvara priliku za zaradu na razlici u cijeni. U Rijeci i okolici investicijsko zlato bez poreza i PDV-a može se kupiti u tridesetak poslovnica tvrtke Auro Domus, od toga po jednu u Matuljima, Viškovu i Lovranu te čak tri u Opatiji.

Opatija, Matulji, Lovran – Cijene zlata na svjetskom tržištu sada su u padu, no analitičari poznatih investicijskih kompanija upozoravaju kako se u drugoj polovici godine očekuje rast cijena između 10 i 15 posto.

Jedna od tih tvrtki koja je zadržala vjeru u snagu zlata je Black Rock, najveća svjetska kompanija za upravljanje imovinom i rizicima, koja je tijekom prvog kvartala snažno ulagala u zlato. Kako su objasnili iz tvrtke, najbolje godine za zlato bile su one u kojima su realne kamatne stope bile niske, a inflacija je bila u porastu. Od 1971. godine bilo je godina koje odgovaraju takvim uvjetima, a u 11 od 12 godina zlato je zabilježilo porast, uz prosječno uvećanje cijene od preko 35 posto.

Već sada zlato slijedi obrazac koji su opisali iz Black Rock-a: u odnosu na isto razdoblje prošle godine, ”plus” iznosi 20 posto, a porast od 35 posto značio bi da bi zlato moglo završiti godinu iznad 1.425 dolara po unci.

Najpoznatija banka na Bliskom Istoku, Emirates NBD, odnosno njen investicijski odjel, ima još smionije prognoze te potiče svoje klijente da deset posto svoje imovine čuvaju u zlatu. Prema procjenama ove banke, zlato bi već u kratkom roku moglo premašiti vrijednost od 1.400 dolara za uncu, dok bi do kraja naredne godine moglo dostići i rekordne vrijednosti otprije pet godina, kada se unca zlata kretala iznad 1.800 dolara.

Nakon investicijskog fonda Black Rock i banke Emirates koji su predvidjeli rast unce zlata iznad 1.400 dolara ove godine, optimistične najave donosi i Citibank. Odjel za istraživanje ove poznate banke očekuje rast zlata na prosjek od 1.300 dolara za uncu u trećem kvartalu, a povećali su i svoju početnu prognozu prosječne godišnje cijene sa 1.200 na 1.255 dolara za uncu.

To znači da je sada pravo vrijeme za ulaganje u plemenite metale, a hrvatski građani to mogu učiniti kupnjom investicijskog zlata – poluga, pločica, dukata ili zlatnika – i to bez plaćanja PDV-a i poreza! Najveću ponudu potražite u 170 poslovnica tvrtke Auro Domus. Više na 0800 510 510 ili www.aurodomus.hr.

U Rijeci i okolici investicijsko zlato bez poreza i PDV-a može se kupiti u tridesetak poslovnica tvrtke Auro Domus, od toga po jednu u Matuljima, Viškovu i Lovranu te čak tri u Opatiji.

Promo PodUčkun.net

error: Content is protected !!