PROMO: Švicarac Ducommun najbrži, Muhvić korak bliže ostvarenju sna @ Buzetski dani

Ducommun

Ducommun

Jučerašnje treninge pratilo je oko dvije tisuće ljudi. Danas se očekuje veliko finale, odnosno dvije službene vožnje. Prva starta u 9, a druga u 13.30 sati.

Buzet – Švicarac Julien Ducommun u Oselli FA 30 najbrži je vozač jučerašnjih treninga 32. Buzetskih dana – Europskog prvenstva brdskih auto utrka. Ducommun je stazu dužine 5001 metar odvozio u vremenu od 2.17,957 te iza sebe ostavio Čehe Miloša Beneša i Otakara Kramskog. Zanimljivo jest da Docommun prvi službeni trening nije odradio zbog problema s vozilom, pa je najbolje vrijeme drugog treninga ugodno iznenađenje. U kategoriji E1 (sportska vozila) izvanredan rezultat je postigao Čabranin Tomislav Muhvić. Da se opušteno osjeća pokazao je već na prvom trenigu, što ga dovodi još korak bliže osvajanju titule europskog prvaka.

buzetski_dani_2013_trening (3)

Festival brzine u Buzetu startao je još preksinoć prvom paradom trkaćih vozila u Hrvatskoj. Oktanski spektakl nastavio se jučer kada se na startu našlo 162 vozača iz 12 zemalja. Računajući promo vožnje, kartingaše i predvozače, u utrci je sudjelovalo 213 vozila. Među njima je i 15 atraktivnih formula i protutipova.

Od hrvatskih vozača najbrži je i ovoga puta bio proslavljeni Niko Pulić u formuli. U kategoriji sportskih vozila briljirao je Robert Bradarić. S vrhunski pripremljenim automobilom mogao bi dobiti najvećeg protivnika Istvana Kavecza i time osigurati potrebne bodove za najviše postolje Prvenstva Hrvatske.

Prvi trening trajao je nepuna četiri sata, drugi nešto više od tri. Bilo je nekoliko pauza, jedna duža radi saniranja staze od ulja. Zabilježeno je izlijetanje Marka Ćoze, no isti je auto uspio osposobiti prije drugog starta. Na žalost do cilja nije stigao ni Gianfranco Muzio. Svojim renaultom rs maxi turbo nije “savladao” zavoj te je desnim krajem vozila premjestio branik za metar i pol. Sreće nije imao ni Čeh Martin Šipek. Nakon što je iščupao volan svoje formule, uspio se zaustaviti na samom rubu kolnika. Jučerašnje treninge pratilo je oko dvije tisuće ljudi. Danas se očekuje veliko finale, odnosno dvije službene vožnje. Prva starta u 9, a druga u 13.30 sati.

Tomislav Muhvić

Tomislav Muhvić

Ana Pisak / Liburnija.net

error: Content is protected !!