PROMO: Tucson 7DCT – Nova generacija Hyundaijeva najvažnijeg SUV-a @ Afro

hyundai_tucson_novi_2_01

Sve detaljnije informacije vezane uz vozila marke Hyundai mogu se saznati u Hyundai salonu Afro na adresi Permani bb, Jurdani ili na broj telefona 051/704-970. Prodajni salon Afro d.o.o. u Permanima otvoren je svakog dana od 8 do 20 sati, a subotom od 08 do 13 sati.

Permani – Otkako se u rujnu prošle godine pojavio u salonima, novi je Tucson i uz dosadašnju ponudu motora i mjenjača u tek nekoliko mjeseci postao Hyundaijev najbrže prodavani europski model s više od 115.000 narudžbi.

hyundai_tucson_novi_1_01

Aktualnoj ponudi kompaktnog SUV-a, drugim riječima, očito ništa nije nedostajalo u privlačenju velikog broja kupaca. No, u skladu s markinom filozofijom konstantnog poboljšavanja automobila, korejska je marka nedavno ponudila još jednu izvedbu Tucsona koja je, zapravo, po mnogočemu najzanimljivija, ali i tehnološki najnaprednija dosad. Pored postojeće četiri inačice raspoložive na hrvatskom tržištu (jedne benzinske i tri dizelske), kompaktni je SUV sada dostupan i sa 141 KS snažnom verzijom poznatog 1,7-litrenog CRDi-turbodizelaša i prednjim pogonom. Još važnije – taj motor dolazi isključivo u kombinaciji s novorazvijenim sedmobrzinskim automatskim mjenjačem DCT s dvostrukom spojkom koji donosi brojne prednosti u odnosu na dosadašnji klasični automatski mjenjač s pretvaračem momenta.

Novi 7DCT-mjenjač, naime, ponajprije nudi značajno brže i naprosto neosjetne izmjene koje vožnju čine još uglađenijom i ugodnijom no prije. Osim toga, 7DCT bitno poboljšava performanse – ubrzanje s mjesta do 100 km/h, primjerice, traje 11,5 sekundi, što je pola sekunde brže od dvolitrene dizelske izvedbe s klasičnim automatskim mjenjačem. Pametno proračunati prijenosni omjeri sedmostupanjskog DCT-a pritom omogućuju iskorištavanje punog potencijala CRDi-motora čijih 340 Nm okretnog momenta, raspoloživih u rasponu od 1750 do 2500 o/min, jamče zadivljujuća međuubrzanja. Emisijom CO2 od samo 129 g/km snažniji CRDi-dizelaš udovoljava normi Euro 6, a prosječnom kombiniranom potrošnjom od samo 4,9 l/100 km, 7DCT-mjenjač pridonosi 20-postotnom poboljšanju ekonomičnosti u usporedbi sa šestbrzinskim automatikom. Kao i kod svake izvedbe kompaktnog SUV-a, snažniji 1,7-litreni dizelaš opremljen je Hyundaijevim sustavom start-stop ISG. Tucson s novom kombinacijom motora i mjenjača nudi se s paketom opreme Comfort Navi ili Premium. Od važnijih stavki, Comfort Navi sadrži automatsku klimu, tempomat, putno računalo, kožom presvučen upravljač, grijanje prednjih sjedala, hlađeni pretinac za rukavice, osmoinčni multimedijski sustav s navigacijom i kamerom za vožnju unazad, parkirne senzore straga te 17-inčne aluminijske naplatke.

hyundai_tucson_novi_01

Bogatiji paket Premium svemu navedenom dodaje i električno podesiva kožom presvučena sjedala s funkcijom ventiliranja, senzor za kišu, TFT-zaslon u sklopu instrumenata, kromiranu masku, prednje parkirne senzore i 19-inčne naplatke… U izdanju s “početnim” paketom opreme Comfort Navi, Tucson 1,7 CRDi 7DCT stoji 212.990 kuna, a cijena još bogatije opremljene inačice Premium iznosi 244.990 kuna. Novi 7DCT-mjenjač s dvostrukom spojkom ključan je faktor u pružanju nove dimenzije iskustvu vožnje Tucsona, jednog od najnaprednijih Hyundaijevih modela koji, poput ostalih u ponudi, nudi moderan dizajn, vrhunski kvalitetan i vrlo prostran interijer te moderne tehnologije kojima se ravnopravno suprotstavlja europskoj konkurenciji, ali i opravdano privlači sve veći broj vozača.

Sve detaljnije informacije vezane uz vozila marke Hyundai mogu se saznati u Hyundai salonu Afro na adresi Permani bb, Jurdani ili na broj telefona 051/704-970. Prodajni salon Afro d.o.o. u Permanima otvoren je svakog dana od 8 do 20 sati, a subotom od 08 do 13 sati.

Promo PodUčkun.net

error: Content is protected !!