PROMO: Zubar ki vas pozna – Važnost oralne higijene @ artDENTAL

art_dental_promo_fotke_2015_01

ArtDENTAL se nalazi u zgradi tehničkog pregleda na Belićima, posjeduju vlastiti parking, a nekoliko fotografija pogledajte na ovom linku

curaprox (1)

Kastav – Oralna higijena ima veliki značaj za zdravlje usne šupljine – zubi i potpornih struktura. Kvalitetnim i redovitim održavanjem oralne higijene može se postići zadovoljavajuća kontrola plaka (mekanih naslaga) i spriječiti plakom uzrokovane bolesti kao što su karijes, upala zubnog mesa i parodontalna bolest koje spadaju među najraširenije i najčešće bolesti današnjice.

Četkanje zuba je postupak kojim se mehanički uklanjaju zubne naslage i tako se odgađa njihovo stvaranje. Bitno je znati da kvalitetna oralna higijena nema ništa zajedničko s čestim pranjem zuba stoga je dovoljno dva puta dnevno prati zube, ujutro i navečer.

pranje_zubi

Kako pravilno četkati zube?
Vrlo je važno četkati čeljust po čeljust kako bi se temeljito očetkale sve površine zuba. Držite četkicu lagano sa dva do tri prsta kako bi prilikom četkanja primijenili što manju silu.

Četkicu položite na zub pod kutem od 45 ° u odnosu na osovinu zuba pri čemu je dio vlakana na zubnom mesu, a dio na zubu. Ako prvo četkate gornju čeljust onda počnite četkati zadnji zub gore lijevo, laganim kružnim vibrirajućim pokretima se pomičite do zadnjeg zuba gore desno. Zatim očetkajte unutarnju površinu zuba na isti način, s tim da se unutarnje površine prednjih zubi četkaju vertikalno. Na kraju još očetkajte žvačne plohe pomičući četkicu u smjeru naprijed – natrag. Na isti način očetkajte zube u donjoj čeljusti te prođite jezikom po zubima kako bi osjetili glatkoću koja je znak da su zubi čisti i ispolirani.

art_dental_promo_fotke_2015_1_01

Za kvalitetno četkanje potrebno je minimalno 3-4 minute

Kod nas ćete dobiti još puno korisnih savjeta o važnosti oralne higijene a tijekom cijele godine dostupna je cijela paleta Curaprox proizvoda – visokokvalitetnih proizvoda švicarskog proizvođača za oralnu higijenu i prevenciju.

Pozivamo Vas da nas posjetite tijekom veljače u našoj stomatološkoj ordinaciji artDENTAL na BESPLATNI:

curaprox (2)

– pregled
– panoramu
– čišćenje zubnog kamenca

Nadamo da ćete nam pružiti svoje povjerenje i postati član artDENTAL obitelji jer LAGJE je pul oneh ki te POZNAJU! (nalazimo se u zgradi tehničkog pregleda na Belićima, posjedujemo vlastiti parking)

artDENTAL
Tometići 1/d,
51 215 Kastav
Tel: 051 582 888, Mob: 095 482 8888
E-mail: info@artdental.hr
Web: www.artdental.hr
Facebook: artDENTAL Facebook profil

art_dental_promo_fotke_2015_2_01

Promo PodUčkun.net

error: Content is protected !!