Pronađen i sankcioniran počintelj ekocida na Učki

Počinitelj je platio i čišćenje jedne od lokacija, na kojoj je već uklonjen otpad. Sukladno Zakonu, na preostalim lokacijama počinitelj će otpad ukloniti samostalno, te sve očistiti o vlastitom trošku, stoji u objavi Parka prirode Učka

Liganj – Iz Javne ustanove Park prirode Učka danas su izvijestili da su pronašli osobu koja je prije nekoliko dana na području Učke na više lokacija odbacila veće količine otpada.

– Služba čuvara prirode pronašla je počinitelja, a Komunalno redarstvo grada Opatije naplatilo je kaznu počinitelju sukladno Zakonu. Počinitelj je platio i čišćenje jedne od lokacija, na kojoj je već uklonjen otpad. Sukladno Zakonu, na preostalim lokacijama počinitelj će otpad ukloniti samostalno, te sve očistiti o vlastitom trošku, stoji u objavi Parka prirode Učka.

– Ovako pronađeni otpad često se povezuje s čišćenjem ili restauracijom kuća fizičkih osoba koje često angažiraju tvrtke ili neke privatne osobe za čišćenje i odvoz otpada. Molimo građane na oprez prilikom dogovaranja takvih usluga, jer se odbačeni otpad često povezuje s vlasnikom objekta, a počinitelj može biti neka druga osoba ili tvrtka, upozorili su iz ove Javne ustanove.

Na žalost, u prirodu se sve češće odbacuje razni otpad. Učka je omiljena meta i nevjerojatno je da su ljudi sposobni u šumu odbaciti gomilu otpada. Iz ovog primjera vidimo da nadležne službe itekako vode računa da se počinitelji ovakvog ekocida pronađu i sankcioniraju.

error: Content is protected !!