Proslava među čunjevima – 65. obljetnica AKK Zanatlija

Nenad Damarija (AK Pula-Rovinj)

Nenad Damarija (AK Pula-Rovinj)

Temeljna domaća automobilistička disciplina OSV okupit će svega 27 sudionika iz tri kluba Regije Sjever HAKS-a za čije se prvenstvo uz PH boduje.

Business VIP Kup

Business VIP Kup

Zagreb – Zagrebački Auto karting klub „Zanatlija“ svoju vrijednu 65. godišnjicu uspješnog rada obilježava uz ostale programe i dvodnevnim natjecanjima u subotu 15. i nedjelju 16.listopada. Pod jedinstvenim nazivom „Zanatlija – 65.obljetnica“ na prostorima oko Gradskog poglavarstva Zagreba prvog dana održava se drugo ovogodišnje natjecanje Prvenstva Republike Hrvatske u ocjensko-spretnosnim vožnjama, dok je drugi dan bogatiji i brojem sudionika i sadržajem. Vozit će se državno prvenstvo u autoslalomu, a upriličit će se i završnica ovogodišnjeg ciklusa novog hrvatskog „Busines VIP Kupa“ čiji je organizator i nositelj upravo domaćin i slavljenik.

Temeljna domaća automobilistička disciplina OSV okupit će svega 27 sudionika iz tri kluba Regije Sjever HAKS-a za čije se prvenstvo uz PH boduje. Sredinom travnja na startu sezone u Dugom Selu mnogima je bila iznenađenje pobjeda Zlatana Dželilovića iz AMK Dugo Selo, ali minimalni bodovni zaostatak imaju iskusni lisci i „tehničari“ Marko Cavor i Krešo Merlić koji brane boje „Zanatlije“. Voze se četiri ispita, a okupljanje sudionika je u 7 sati. Start prvog automobila je u 10, a proglašenje najuspješnijih u 15 sati.

Hrvoje Belinić (AK Pula-Rovinj)

Hrvoje Belinić (AK Pula-Rovinj)

U nedjelju se vozi autoslalom koji je ove sezone doživio svojevrsni preporod pa je i 70 prijavljenih iz 17 klubova u okviru PH za sedmo natjecanje sezone izvrstan pokazatelj interesa vozačica i vozača za disciplinu koja je niz godina bila najmasovnijom na hrvatskim stazama. U samo sedam dana (23.10. zadnje natjecanje u Španskom) Zagreb je domaćin dva slaloma i završnice prvenstva u kojem se, što u pojedinačnoj, što ekipnoj konkurenciji borba za vrh ljestvica vodi među vozačicama i vozačima AK Pula-Rovinj i SAK Samobor. Tako se Hrvoje Belinić (Pula-Rovinj) i Goran Laušin (Samobor) bodovno izjednačeni u ukupnom poretku, ali i grupi sprint automobila. U znatno boljem položaju osvajanja konačnog naslova prvaka grupe serijskih automobila je Marko Mirosavljević (Pula-Rovinj) koje 12 bodova dijeli od Daria Mučnjaka i Antuna Laušina, Samoboraca koji su izjednačeni u borbi za konačno pobjedničko postolje. Puljanka Iva Damarija s šest uzastopnih pobjeda gotovo je nedodirljiva u konkurenciji vozačica, a najveće izglede juniorskog naslova ima Antonio Hernaut (Zanatlija) ove godine u četiri nastupa neporažen. Ekipno četiri boda prednosti imaju Puljani ispred Samoboraca. Posebno atraktivnim ocjenjuje se nastup sudionika „Make Roads Safe Business Vip Kupa“ u Seat Cuprama koji će se u punom natjecateljskom sastavu sa 15 vozača predstaviti ljubiteljima brzina na improviziranoj slalom stazi oko zagrebačkog poglavarstva, promovirajući na svojstven način svjetsku globalnu akciju UN-a i FIA „Make Roads Safe“.

Uz licencirane vozače u periodu od 12 do 14 sati na stazi se za volanom trkaćih Seata očekuje i niz poznatih osoba, a sve će bit popraćeno direktnim TV prijenosom (TV Kreator). Vip Kup ove je godine upisao nastupe na krugu (Beograd i 2 puta Grobnik), te brdu (Buzet i Dubrovnik), te promo nastup na Croatia reliju u Poreču, a zagrebački slalom odlučit će pobjednika prve sezone. Bodovno je u prednosti iskusni i trofejni relijaš Zagrepčanin Goran Popović ispred Osječanina Zorana Kotromanovića i Zagrepčanina Ivana Pokosa, vozača s ništa manje iskustva i trofeja.

Jutarnji urbani slalomaški program počinje u 7 sati verifikacijom i tehničkim prijemom vozila, a nastavlja se treningom u 8,40 sati. Prva vožnja PH, te bodova Prvenstva Sjeverne lige HAKS-a i Prvenstva Zagreba počinje u 10,30 sati, da bi potom dva sata bila rezervirana za Vip kup. Nakon toga slijede još dvije vožnje PH, a najuspješniji će priznanja primiti u 17,30 sati.

Tekst i foto: Miroslav Krpan / PodUčkun.net

error: Content is protected !!