Proslavljena Goranska noć i 15 godina opatijskih Lionsa @ Opatija

lions_2012_logo

Protekla subota u opatijskom hotelu Ambasador donijela je dva zanimljiva druženja – feštali su riječki Gorani na tradicionalnoj, 17. ”Goranskoj noći”, ali i opatijski Lionsi koji su proslavili 15 godina postojanja.

Opatija – Tradicionalna manifestacija Društva Gorana Rijeka, ”Goranska noć”, koja se održala 17. godinu zaredom, okupila je više od dvije stotine članova društva, goranskih ”iseljenika” i prijatelja goranskog kraja na druženju u opatijskom hotelu Ambasador.

Među njima su se našli i predstavnici jedinica goranske lokalne samouprave te Primorsko-goranske županije, a sve ih je skupa zabavljala grupa Maestral i Trio Gorani.

Predsjednica Društva Gorana Rijeka Mirjana Rački predstavila je rezultate rada udruge u proteklih dvanaest mjeseci, a na bogatoj tomboli podijeljene su vrijedne nagrade kao što je vikend u dvorcu Trakošćan, tri tableta te drugi atraktivni pokloni sponzora.

Iste večeri, na istom mjestu, feštali su i opatijski Lionsi. Naime, petnaest godina postojanja proslavila je opatijska podružnica međunarodne organizacije Lions Club, a na druženju protekle subote u opatijskom hotelu Ambasador pridružili su im se i predstavnici lokalne samouprave te čelnici hrvatskog distrikta Lionsa. Kako i doliči udruzi koja je svoje postojanje posvetila promoviranju humanitarnog rada, i ova proslava jubileja imala je humanitarnu notu, jer će se prikupljena sredstva donirati opatijskoj djeci s posebnim potrebama.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!