Prošlog petka održan hodajući kolegij @ Opatija

– Još jednom gradonačelnik je ponovio da će komunalni redari pojačano nadzirati i kažnjavati neodgovorne vlasnike kućnih ljubimaca koji, što je viđeno i tijekom obilaska na šetnici i na plažama, ne čiste za svojim ljubimcima te s njima borave na plažama, stoji u objavi uz podsjetnik da propisana kazna za takve prekršaje iznosi tisuću kuna.

Opatija – „Hodajući kolegij“ gradonačelnika Ive Dujmića, pročelnika upravnih odjela i ostalih suradnika u petak je obišao veći broj gradilišta i lokacija na kojima su radovi već završili ili bi tek trebali početi, objavljeno je u priopćenju grada Opatije.

— Na obalnoj šetnici Lungomare, od Voloskog do Plaže Tomaševac, kolegij se osvjedočio da su radovi na sanaciji šetnice nakon olujnog juga krajem listopada prošle godine, u najvećem dijelu završeni, ostalo je tek nekoliko mjesta koja je još potrebno sanirati. Viđena je i situacija na plažama, prije početka kupališne sezone one će se dohraniti i urediti. Još jednom gradonačelnik je ponovio da će komunalni redari pojačano nadzirati i kažnjavati neodgovorne vlasnike kućnih ljubimaca koji, što je viđeno i tijekom obilaska na šetnici i na plažama, ne čiste za svojim ljubimcima te s njima borave na plažama, stoji u objavi uz podsjetnik da propisana kazna za takve prekršaje iznosi tisuću kuna.

Uređuje se i vidikovac na Lipovici, sanira se krov koji je oštećen u olujnom jugu, a prilikom sanacije utvrđeno je da treba zamijeniti i dotrajale drvene grede. Ukupni troškovi sanacije iznose 29.902,20 kn, a radovi će skoro završiti.

— Nakon što je grad dobio pravomoćnu sudsku presudu Županijskog suda u Šibeniku te za javnost otvorio Park Tomaševac, kolegij gradonačelnika obišao je park kako bi na licu mjesta vidio mogućnosti valorizacije ove vrijedne zelene površine u središtu Opatije. Prvo će Parkovi d.o.o. obaviti sanitarnu sječu, a potom prikladno urediti šetnicu i postaviti nekoliko klupa na kojima će građani moći uživati u ovoj zelenoj oazi. Zelena površina prostire se na 3137 četvornih metara te će nakon uređenja biti omogućena komunikacija od središta grada do obalne šetnice i Dječje plaže Tomaševac. Potom su obišli i lokaciju Dječjeg igrališta Vijolica koje će uskoro biti potpuno obnovljeno. Bit će postavljena nova igrala napravljena po vrhunskim sigurnosnim standardima i od najboljih materijala. U kratkom posjetu Dječjem vrtiću na Punta Kolovi gradonačelnik i suradnici su imali priliku uvjeriti se u vrhunski standard opatijskog predškolskog odgoja. Uslijedio je obilazak lokacije u Ulici Antona Mihića na kojoj počinje izgradnja parkirališta s 30-tak parkirnih mjesta. Predviđeni rok trajanja radova je do 15.5.2019. Radovi su u punom jeku i na lokaciji novog luksuznog Boutique hotela u Iki. Gradonačelnik i njegovi suradnici kratko su se sreli s investitorom Pavom Zubakom koji je rekao da će svi radovi biti završeni na vrijeme, uoči Uskrsa. Isto tako, pri završetku su i radovi na rekonstrukciji crpne stanice Vrh Ike, koju je investitor preuzeo u suradnji s Liburnijskim vodama, kako bi vizura uz more bila adekvatna krajoliku. Na području MO Poljane kolegij gradonačelnika je posjetio Dom Poljane te obnovljenu i saniranu zgradu Boćarskog kluba Poljane na kojemu je izgradnjom potpornog zida dugoročno riješen problem stabiliteta te zgrade. Odlično napreduju i radovi na uređenju Doma Veprinac. Radovi na uređenju interijera teku prema planovima, a po završetku obnove stanovnici Veprinca dobit će vrhunski uređen multifunkcionalni objekt društvene namjene u kojem će MO Veprinac, sve udruge i svi građani moći sudjelovati u raznim društvenim sadržajima, objavljeno je u priopćenju.

error: Content is protected !!