Prošlog vikenda Istru u 2 sata ‘pogodilo’ više od 10 tisuća udara munja – Vrijeme ostaje promjenjljvo

…ilustracija…

S kvarnerske strane Učke posljedice nevremena nisu bile tako drastične, a čini se da je najgorio dio trenutačne „havarije“ prošao, iako su u narednim danima moguće nove padaline.

Istra, Rijeka – Jako nevrijeme praćeno kišom, vjetrom i grmljavinom jučer poslijepodne „sručilo“ se nad Kvarnerom, a noć prije pogodilo je i Istru gdje je u svega dva sata zabilježeno više od deset tisuća udara munja!

Uz kišu i munje, u dijelovima ovog područja zabilježena je i tuča, a kako javljaju lokalni meteorološki portali, padali su komadi veličine šljive. S kvarnerske strane Učke posljedice nevremena nisu bile tako drastične, a čini se da je najgorio dio trenutačne „havarije“ prošao, iako su u narednim danima moguće nove padaline.

Naime, prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, narednih dana ostaje promjenjljivo, u ponedjeljak u jutarnjim satima pretežno oblačko s kišom, pljuskovima i grmljavinom, dok se poslijepodne očekuje prestanak oborina i razvedravanje na zapadu. No, i tijekom sutrašnjeg dana moguće su česte promjene vremena, koje će varirati od sunčanog do oblačnog s padalinama.

D. Ž. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!