Provedba novog sustava gospodarenja otpadom kreće od listopada, kada se i uklanjaju kante s ulica @ Matulji

Dosad je oko tri četvrtina stanovnika Matulja preuzelo vrećice za otpad, a oni koji to nisu učinili, mogu ih preuzeti preuzeti u sjedištu komunalnog poduzeća u Jurdanima, svakim radnim danom od 7.15 do 14.45 sati.

Matulji – Provedba novog sustava gospodarenja otpadom na području Matulja krenut će s prvim danom listopada, najavio je zamjenik matuljskog načelnika Bruno Frlan na današnjoj tiskovnoj konferenciji u Komunalcu, kazavši kako je tijekom srpnja, kolovoza i rujna trajao period prilagodbe za implementaciju novog sustava.

– Tijekom kolovoza i dijela rujna podijelili smo stanovnicima Matulja vrećice za odvojeno prikupljanje otpada koje će se koristiti u početnoj fazi novog sustava, u mjesnim odobrima te kasnije u Hangaru. Prema evidenciji, dosad je oko 2.600 domaćinstava preuzelo vrećice, odnosno oko 72 posto, dok svi oni koji to nisu dosad učinili, svoje vrećice mogu preuzeti u sjedištu komunalnog poduzeća u Jurdanima, svakim radnim danom od 7.15 do 14.45 sati, rekao je Frlan, uz kojeg s na tiskovnoj konferenciji sudjelovali i direktor Komunalca Ervino Mrak i rukovoditelj RJ Usluge Duško Kulaš.

Zamjenik matuljskog načelnika naglasio je kako građani odgovore na sva pitanja vezana uz novi sustav mogu dobiti u Općini Matulji ili Komunalcu.

– Uz račun, građani će dobiti i popis dana kada se odvozi otpad na njihovom području, a Matulji će biti podijeljeni u pet zona, pa će se u svakoj jednog dana preuzimati otpad. Kada je njihov dan za preuzimanje otpada, građani trebaju do 7 sati iznijeti vreće s otpadom na javnu površinu u blizini njihove kuće, na mjesto dogovoreno za preuzimanje otpada, kazao je Frlan, dodavši da će se popis preuzimanja moći pronaći i na internetskih stranicama Općine Matulji i Komunalca.

Naglasio je kako će se početkom idućeg mjeseca krenuti i u uklanjanje postojećih spremnika za otpad, odnosno kanti, s ulica. Prema njegovim riječima, prvo će se krenuti iz gornjeg kraja, odnosno Krasa, prema središtu općine, a očekuje se da će u dva tjedna biti uklonjene sve kante.

Davor Žic / PodUčkun.net